Новата Наредба за проектиране на пътищата към Закона за пътищата

...
Новата Наредба за проектиране на пътищата към Закона за пътищата
Коментари Харесай

Големи очаквания към новата наредба за проектиране на пътища

Новата Наредба за планиране на пътищата към Закона за пътищата цели да се увеличи както качеството при планиране, строителство и поддръжката на пътната инфраструктура, по този начин и контрола върху компаниите реализатори и контролиращи органи, с цел да се подсигурява сигурността на водачите и пасажерите по пътищата. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малинa Крумова, която взе участие във конгрес за сигурността на пътищата.

Крумова акцентира, че пътната сигурност е комплекс, който би трябвало да регистрира държание на лидера, техническото положение на автомобила и положението на пътната инфраструктурата. Тя означи, че новата разпоредба вкарва и осъвременява наредбите и нормите за планиране на пътищата, с цел да се обезпечават по-безопасна инфраструктура и придвижване по нея. За тази цел са въведени нови национални нормативи за оразмеряване, характерности и експлоатационни индикатори на пътищата, за тяхното планиране според европейските условия за сигурност на пътната инфраструктура, в това число по повод използваните хармонизирани стандарти за строителните артикули, влагани в пътищата.

Въвеждат се разпореждания за основаване на еднородни условия за придвижване, чрез обвързване на детайли за безвредно прекосяване, да вземем за пример, от кръстовища към пътни сектори, за отклоняване на повърхностни води с нови условия за отводняване, условия за обсега и наличието на плановете с настоящи други нормативни условия при строителство на инфраструктура и други

Освен това пътищата към този момент ще се оразмерят по нови параметри, съобразени със габаритите на настоящия авто парк, т.е да дават отговор на потребностите на актуалните коли и условия. Въвеждат се модерни детайли за планиране и се разписват разпореждания, които дълго време не са обновявани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР