Новата мрежа обещава по-висока скорост за потребителите на мобилни телефони

...
Новата мрежа обещава по-висока скорост за потребителите на мобилни телефони
Коментари Харесай

Nokia ще достави 5G оборудване на T-Mobile за 3.5 млрд. долара

Новата мрежа дава обещание по-висока скорост за потребителите на мобилни телефони и би била по-удобна и практична.

Още по тематиката
Германия изостава с дигитализацията

Най-мощната стопанска система в Европа се бори да се приспособява към цифровата епоха
5 юли 2018
Intel е изправена пред нови провокации след освобождението на основния изпълнителен шеф

Брайън Кръзанич е имал връзка с подчинена служителка
23 юни 2018
5G на хоризонта

Защо мобилните мрежи от пето потомство са жизненоважни за бъдещето ни
22 юни 2018
Мобиле сапиенс: Как непрекъснатата съгласуваност промени човечеството

Съвместният план на " Капитал " и А1 приказва за телекомуникационната гражданска война и какво ще се случи в идващите години, когато ще сме свързани от ново потомство мобилни мрежи
8 юни 2018 Американският мобилен оператор T-Mobile избра Nokia за снабдител на оборудването за последващо потомство безжични мобилни мрежи 5G, като цената на договорката е 3.5 милиарда $, оповестява Reuters. По този метод двете компании подписват най-голямата 5G договорка до момента и това е доказателство, че новите мрежи стартират да се постановат на пазара.

Сделката е тестване за 5G

Третият по величина оператор в Съединени американски щати, който през април разгласи, че ще се слее със Sprint, с цел да стане още по-силен съперник на колосите Verizon и AT&T, съобщи, че дългогодишната договорка за съоръжение с Nokia ще даде началото на първите национални 5G услуги.
Тази стъпка е от решаващо значение за финландската Nokia, защото в последно време се следи намалено търсене на към този момент съществуващите 4G мрежи, а вложителите се съмняваха, че технологията пето потомство ще увеличи рентабилността й.

Телекомите по целия свят се тормозят да влагат в новата технология, с цел да не бъдат упрекнати в комерсиализация, защото мнозина считат, че тя просто ще бъде по-добра от предходната, само че няма да има нови функционалности.
Новата мрежа дава обещание по-висока скорост за потребителите на мобилни телефони и би била по-удобна и практична при възможна индустриална автоматизация, медицински мониторинг, автопилотно шофиране и други бизнес предопределения.

Какво ще би трябвало да обезпечи Nokia

Условията на договорката изискват от Nokia да достави 5G хардуер, програмен продукт и услуги, които ще разрешат на T-Mobile да реализира широкообхватно покритие на честотния набор от 600 мегахерца и ултрависокоскоростен потенциал ot 28 мегахерца за недостъпните градски региони, оповестиха фирмите. Nokia ще даде на T-Mobile своята платформа за радиовръзка AirScale, както и облачния си хардуер, програмен продукт и услуги за ускорение.
Бизнесът в региона на мрежовото съоръжение, където водачи са китайската Huawei, Nokia и шведската Ericsson, бележи спад в растежа, откакто сегашната 4G мрежа доближи своя връх през 2015 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР