Новата индийска посланичка у нас нейно превъзходителство Пуджа Капур препълни

...
Новата индийска посланичка у нас нейно превъзходителство Пуджа Капур препълни
Коментари Харесай

Новият посланик на Индия специално за БНТ

Новата индийска посланичка у нас нейно превъзходителство Пуджа Капур препълни конферентната зала на СУ с лекцията си " Индия - минало, настояще и бъдеще ". Както беше декларирала тя пред камера на Българска национална телевизия, за Индия през днешния ден се приказва в света, че е невероятна, тъй като в нея се сливат в едно древността, днешния и утрешния ден.


Тя приказва пред хора от клуб " Приятели на Индия " и индолозите от нашата Алма Матер, които може би даже по-добре от нея познават тази необятна земя, само че закова вниманието им с нови трендове, които обрисуват влизането на Индия в първата световна тройка на света.

Освен че една от най-пъргавите стопански системи и една от най-древните цивилизации на земята, след две десетилетия тя ще бъде и най-младата страна със междинна възраст на популацията си 29 години, а в този момент те са милиард и 300 милиона. Ние българите имаме с тях освен обичайни, само че и авангардни връзки в софтуера, ай ти технологиите, галактическите науки и биотехнологиите... и несъмнено културата.

Н.Пр. Пуджа Капур - дипломат на Индия: Пакс Американа отстъпва място на нов международен ред, да вземем за пример на разрастващите се стопански системи, които назоваваме БРИКС, Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка. Всеки път, когато международният ред се трансформира, има нещо положително и нещо не толкоз положително. Но ние се надяваме, че измененията, които предстоят в този момент, ще бъдат мирни и за общото богатство, тъй като властта ще се разпредели по-равномерно сред страните и народите. Според мен в ерата на обществените мрежи, в осведомителната епоха това е несъмнено допустимо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР