Новата гума Pirelli HL има повишен индекс на натоварване благодарение

...
Новата гума Pirelli HL има повишен индекс на натоварване благодарение
Коментари Харесай

Нов вид гуми за електрически превозни средства

Новата гума Pirelli HL има нараснал показател на натоварване с помощта на специфична гумена примес. По този метод той може елементарно да издържи тежестта на електрическите транспортни средства, за които е известно, че са по-тежки от стандартните. Гумите са предопределени както за стандартни коли, по този начин и за кросоувъри. Отбелязва се още, че гумите имат ниско противодействие при търкаляне, което значи, че обезпечават високо равнище на комфорт.

Първият автомобил, който ще тества Pirelli HL, ще бъде премиум седанът Lucid Air, който би трябвало да дебютира по-късно тази година. Специално за модела е създадена версия на гумите HL, наречена Pirelli P ZERO в размери HL 245/35R21 99 Y XL за предния мост и HL 265/35R21 103 Y XL за задните колела. Тези гуми ще дават отговор на високите условия за продуктивност и комфорт, които марката е задала.

Pirelli подсигурява, че се реализира ниско противодействие при търкаляне с помощта на Elect и PNCS технологиите. Те разрешават на електрическото транспортно средство евентуално да усили пробега си и да понижи шума - както външен, по този начин и вътрешен.

Припомняме, че предходната година различен американски стартъп Rivian разгласи, че моделите му ще получат специфични гуми от Pirelli. Американците акцентират две преимущества на новите гуми, а точно: пригодливост към изискванията на офроуд и способността да " усвояват " мощността на четири електрически мотора, всеки от които върти свое колело. А това е по 200 к.с. за всеки мотор.

В резултат на това Pirelli предложи на клиентите на Rivian не една, а три модела гуми, адаптирайки съществуващите модели от фамилията на Scorpion. Базовият Verde е добър за най-дългът пробег. При Zero акцентът е върху сцеплението с асфалта, а All Terrian, както се досещате, е предопределена и за пътища отвън асфалтираните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР