Новата джаджа в арсенала на гиганта Walmart е колкото любопитна,

...
Новата джаджа в арсенала на гиганта Walmart е колкото любопитна,
Коментари Харесай

Всевиждаща количка на Walmart мери пулса ви, когато се вълнувате от продукти

Новата джаджа в арсенала на колоса Walmart е колкото любопитна, толкоз и стряскаща. Тази интелигентна количка е в положение да мери биометрични индикатори посредством датчици, ситуирани на дръжката ѝ. Така тя ще знае вашия пулс, телесна температура, скорост на придвижване и силата, която упражнявате върху дръжката, бутайки количката.
Патентът, подаден още на 23 август, разказва механизъм за събирането на базови биометрични данни, които по-късно се съпоставят на разнообразни точки в магазина. Целта, несъмнено, е търговците да знаят от кои артикули се вълнувате и на кои щандове нямате самообладание да отидете на първо време.

А още по-страшното е, че всичко това се следи в действително време.

Събраните данни от държанието ви се предават на сървър в магазина и сега, в който системата регистрира, че клиентът „не е доволен“, тя известява чиновник. На собствен ред, той незабавно ви намира, с цел да ви помогне.

Технологията е знак за това какъв брой умни, само че и подозрителни стават магазините и какъв брой данни желаят да събират те. Подобни способи включват камери, които засичат накъде се насочва погледа ви , както и Bluetooth връзка, с която магазинът следи купувачите вътре.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР