Новата британска премиерка Лиз Тръс снощи назначи депутатът Стив Бейкър,

...
Новата британска премиерка Лиз Тръс снощи назначи депутатът Стив Бейкър,
Коментари Харесай

Лиз Тръс назначи привърженик на Брекзит в Службата за Северна Ирландия

Новата английска премиерка Лиз Тръс нощес назначи депутатът Стив Бейкър, който мощно поддържа Брекзит, на младши министерски пост в Службата за Северна Ирландия - предопределение, което бе подложено на критика, като " изпращащо разрушително обръщение ", съобщи Ройтерс.

Тръс съобщи през вчерашния ден, че избира да откри решение посредством договаряния с Европейския съюз за разрешаване на проблемите към противоречивите правила, регулиращи търговията на Обединеното кралство със Северна Ирландия след Брекзит. Противопоставянето по отношение на протокола за Северна Ирландия е най-големият от няколкото казуса, обтягащи връзките сред Европейския съюз и Англия и може да докара до комерсиална война, в случай че Лондон продължи да постанова законодателството, което на процедура нарушава някои от разпоредбите, отбелязва Ройтерс.

Назначаването на Бейкър, който оглавяваше групата от последователи на Брекзит в Консервативната партия по време на договарянията на Англия за излизане от Европейския съюз, беше разкритикувано от някои северноирландски политици. Народната представителка Клер Хана, която е част от " Социалдемократическа лейбъристка партия ", съобщи, че назначението на Бейкър е " неприятно решение, което ще изпрати разрушително обръщение към Европейската комисия и партиите в Северна Ирландия ". " Лиз Тръс има опция да показа причини в интерес на решение, реализирано посредством договаряния с Европейския съюз, в полза на хората на тези острови (островите от Обединеното кралство). Тези назначения наподобяват в внезапен контрастност с тази цел ", съобщи Хана в свое изказване, като акцентира и назначението на Крис Хийтън-Харис, който също е корав бранител на Брекзит, за държавен секретар на Северна Ирландия.

Бейкър оказа помощ да се оглави бутът, който повали договорката за Брекзит на тогавашната премиерка Тереза Мей, като съобщи, че тя държи Англия прекомерно тясно обвързана с Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР