Новата антикорупционна комисия е приключила проверка по сигнал срещу депутата

...
Новата антикорупционна комисия е приключила проверка по сигнал срещу депутата
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия е проверила Делян Пеевски

Новата антикорупционна комисия е завършила инспекция по сигнал против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, само че законът не изисква цялата информация да бъде оповестена обществено. Това сподели ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев на интернационалната конференция "Европейски практики и благоприятни условия за противопоставяне на корупцията ", на която президентът Румен Радев е патрон.
Става въпрос за инспекция по сигнал на гражданско съдружие "Боец " за подозрения за осъществени закононарушения като нелегално добито имущество и активи, неизпълнени служебни отговорности и корупция, написа "Дневник ".
До разкриването на информацията за инспекцията се стигна, откакто по време на презентацията на Георгиев ръководителят на съдружие "Боец " Георги Георгиев стана и го упрекна в двуличие, като сподели, че не ревизират сигнала им против Пеевски.
"Приключен е сигналът. Ще създадем една конференция. Нека не в този момент ", сподели по-късно Георгиев в отговор на въпроси на публицисти. "Може да свикаме, в случай че има интерес, една конференция. Всичко ще дадем, всичко ще разбираем. Няма какво да крием ", продължи Георгиев, запитан какъв е резултатът от инспекцията.
В отговор на въпрос за какво на уеб страницата на антикорупционната комисия няма информация за инспекцията на Пеевски, той изясни още, че законът изисква да бъде оповестена информация за инспекция на спор на ползи, само че не и за откриване на данни за осъществено закононарушение.
Георгиев посочи, че има 30 завършени инспекции, измежду които и тази за отстранения от съда кмет на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева.
В комисията тече и друга инспекция за спор на ползи на Делян Пеевски поради импортирания от него в Народното събрание медиен закон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР