Новак Джокович заяви, че все още изпитва тръпка, подготвяйки се

...
Новак Джокович заяви, че все още изпитва тръпка, подготвяйки се
Коментари Харесай

Джокович на старта на турнира в Синсинати: В мен все още гори огън

Новак Джокович съобщи, че към момента изпитва тръпка, подготвяйки се за шампионата в Синсинати, Съединени американски щати. Това ще бъде първо присъединяване за Джокович на шампионат след изгубения край на " Уимбълдън " от испанеца Карлос Алкарас.

Стремежът на сърбина за календарен Голям шлем след спечелването на Откритото състезание на Австралия и " Ролан Гарос " бе спрян с провалянето в пет сета в Лондон, само че 36-годишният тенисист увери, че е преодолял разочарованието единствено за ден.

Сега Новак Джокович се цели към мощен завършек на сезона, започвайки с конкуренциите на американска земя. Той се завърна в Съединени американски щати за първи път в последните две години, защото не можеше да влезе в страната като неимунизиран против ковид.

" Харесвам възприятието, което имам даже след над 20 години в професионалния тенис. В мен към момента гори огън ", съобщи Джокович пред формалния уебсайт на АТП преди първия му мач в Синсинати.

" Все още съм стимулиран за най-големите шампионати в спорта и ще продължа да пробвам да спечелвам трофеи и да развличам публиката ", добави сърбинът, за който присъединяване в Синсинати е първо от 2019 година насам и ще го употребява за подготовка за Откритото състезание на Съединени американски щати, което започва на 28 август.

" Ако не бях стимулиран, нямаше да съм тук. След толкоз години в професионалния тенис, чувствам, че имам избора да играя, където желая. Наистина имах предпочитание да съм тук, а и Откритото състезание на Съединени американски щати наближава ", сподели още Джокович и благодари за топлото посрещане от американската аудитория на една от първите му тренировки.

Във втория кръг сърбинът ще играе с спечелилия от срещата сред Алехандро Давидович Фокина и Томас Мартин Ечевери.

в ранните часове във вторник. Димитров, който е първенец там през 2017 година ще има за противник Александър Зверев. Срещата посред им дава начало на вечерната сесия и ще стартира не преди 02:00 ч. българско време в понеделник против вторник.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР