Новак Джокович стартира кампанията си в първия за годината турнир

...
Новак Джокович стартира кампанията си в първия за годината турнир
Коментари Харесай

Джокович се завърна в Мелбърн със солидна победа над испанец

Новак Джокович започва акцията си в първия за годината шампионат от Големия шлем – Аустрелиън Оупън, с безапелационен триумф над Роберто Карбалес Баена – 6-3, 6-4, 6-0, за малко над два часа игра на Централния корт в Мелбърн .

Година откакто бе депортиран от Австралия заради липса на ваксина против ковид, някогашният номер 1 в света и деветкратен първенец от конкуренцията сподели на какво е кадърен, давайки единствено седем гейма на 75-ия в международната класация испанец. След като първо пропусна точка за пробив в четвъртия гейм на първия сет, а по-късно трябваше да избавя цели три на свое подаване, Джокера нанесе своя удар в шестия гейм, след което не погледна обратно.
Новак Джокович.
Втората част се разви по еднакъв метод, с тази разлика, че този път Ноле направи пробив в седмия гейм, а по-късно удобно стигна до преднина от два сета в своя изгода. В третия четвъртият в схемата сърбин бе решителен, като върза „ геврек “ на 29-годишния си съперник, който завоюва едвам четири точки за целия сет.

Джокович приключи с девет аса и една двойна неточност, като загуби единствено шест точки на първи сервис в целия мач, избави и трите благоприятни условия за пробив пред Карбалес Баена, които пристигнаха в първия сет, и завърши с 39 уинъра и 21 непредизвикани неточности. В спор за място в трети кръг, където евентуален негов противник е първата ни ракета Григор Димитров, той ще играе с спечелилия от мача сред квалификанта Енцо Куако от Франция и боливиеца Уго Делиен.

За втори кръг се класира и 13-ият в света Александър Зверев. Германецът, който бе навън от кортовете за дълго време след изкълчването на глезена в полуфиналите на Ролан Гарос против Рафаел Надал, се завърна в формален мач с петсетова победа след поврат против „ щастливия губещ “ от Перу Хуан Пабло Варилас – 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (3), 6-4, за над четири часа игра . /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР