Новак Джокович преживя своеобразен кошмар в Австралия през миналия сезон,

...
Новак Джокович преживя своеобразен кошмар в Австралия през миналия сезон,
Коментари Харесай

Виландер: Единственото, което може да спре Джокович в Мелбърн, е правителството на Австралия

Новак Джокович претърпя самобитен призрачен сън в Австралия през предишния сезон, когато бе депортиран от страната поради отхвърли да си сложи ваксина против COVID-19. През тази година съществуваха голям брой въпросителни към това по какъв начин ще бъде признат сърбинът от локалните почитатели, като даже се наложи турнирният шеф да вземе превантивни ограничения, отправяйки опасност към феновете, че всеки, който освирка балканеца, ще бъде отхвърлен от корта неотложно. Не единствено че нищо сходно не се случи, само че публиката скандираше името му по време на целия му откриващ дуел в Мелбърн по-рано през днешния ден.

Деветкратният първенец на Аустрелиън Оупън за следващ път потвърди какъв брой удобно се усеща на Rod Laver Arena и изнесе същинско тенис показно на Роберто Карбайес Баена, постигайки решителен триумф с 6:3 6:4 6:0, като по този метод затвърди позицията си на главен любимец за спечелването на трофея. След края на конфликта някогашният №1 и сегашен анализатор за Eurosport Матс Виландер не спести суперлативите си по адрес на 21-кратния първенец от Големия шлем, като показа шеговито, че не знае кой би могъл да попречи на сърбина да завоюва купата в Мелбърн с изключение на държавното управление на Австралия:

" Ако би трябвало да съпоставим представянето на любимците за купата в първия им дуел, то изрично Новак бе този, който се оправи най-добре. Начинът, по който приключи срещата, неговите удари, вариативността му, скоростта на форхенда, на бекхенда - всичко е удивително, той няма недостатъци. Как можеш да го победиш? Не съм доста сигурен. Не мисля, че има доста хора, които биха могли да го победят на този корт. Ако погледнем кандидатите за купата, наподобява, че единствените, които могат да спрат Джокович по пътя към трофея на Аустрелиън Оупън, са държавното управление на Австралия. Има толкоз доста сръбски почитатели по трибуните, а също по този начин считам, че и австралийците са доста щастливи от обстоятелството, че най-доминиращият състезател в шампионата още веднъж се състезава в Мелбърн ", разяснява седемкратният притежател на " мейджър " титли.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР