Новак Джокович остава непобеден на Уимбълдън за четвърти пореден път,

...
Новак Джокович остава непобеден на Уимбълдън за четвърти пореден път,
Коментари Харесай

Джокович: Нямам думи да опиша значението на трофея; надявам се с Ник да останем приятели

Новак Джокович остава непобеден на Уимбълдън за четвърти следващ път, откакто през днешния ден завоюва своя седми трофей на Свещената трева, сломявайки съпротивата на Ник Кирьос в четири сета. По време на церемонията по награждаването сърбинът не скри насладата си от спечелването на 21-ви трофей от Големия шлем, като също по този начин не пропусна да отдаде заслуженото и на своя заслужен противник.

" Ник, ще се върнеш - освен в шампионата, само че и още веднъж ще бъдеш част от финала ", стартира първенецът, обръщайки се към австралиеца, който изрече подозрения, че ще доближи до конфликта за трофея още един път. " Знам, че е мъчно да намериш верните думи след тежка загуба като тази, само че ти сподели за какво заслужаваш да бъдеш един от най-хубавите играчи в света на тази настилка, която пасва толкоз добре на игровия ти жанр. Ти и екипът ти направихте страховит шампионат. Желая ти всичко най-хубаво.

Уважавам те доста. Ти си свръхестествен състезател, необикновен спортист, удивителен гений. Бил си подобен през цялата си кариера и в този момент всички тези неща си проличават. Виждам, че ще можеш да пробиваш в късните стадии на шампионатите от Шлема. Честно казано, в никакъв случай не съм си мислел, че ще кажа такива благи думи към теб, имайки поради нашите взаимоотношения в предишното. Официално сме другари. "

По отношение на вчерашната си спогодба да излязат дружно след финала и спечелилият да почерпи, Ноле отвърна шеговито: " Да, тъкмо поради това той загуби. Не знам дали ще се случи през днешния ден, или ще го създадем някой различен ден, само че знам, че това е началото на едно другарство, което се надявам да продължи още дълго. Той предложи да отидем на дискотека, само че дано стартираме с вечеря и напитки, тъй като жена ми е до мен и не ми се желае да се забърквам в неприятности ".

" Нямам думи да опиша какъв брой доста значи тази конкуренция за мен и фамилията ми ", продължи в сериозен звук седемкратният първенец. " Винаги е бил и ще бъде най-специалният шампионат за мен, този, който ме е стимулирал и вдъхновявал през годините. В един доста дребен планински курорт в Сърбия следих по какъв начин Сампрас победи през 1992 година. Тогава помолих майка ми и татко ми да ми купят тенис ракета. Първата ми фотография беше на трева, от Уимбълдън, и постоянно съм мечтал да съм тук. Като дете не съм осъзнавал, че ще мога да печеля този трофей. Всеки път, когато го държа в ръцете си, той значи от ден на ден и повече.

Сега тук са родителите ми, брачната половинка ми, о, и щерка ми. Тя към момента няма 5 години и е необичайност за нея да гледа мачове. Може би следващата година ще гледа повече. Бих желал да благодаря на целия екип - родителите ми, Йелена, всички, които са там. Само синът ми липсва, само че мисля, че сега играе сет с Боб Браян някъде - това вършат през последните няколко дни двамата. Благодаря ви, без вас това нямаше да е допустимо. Щях да не помни - честита годишнина, скъпа! Това е подаръкът ми ", приключи речта си Новак.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР