Турнирът в Мадрид ни предложи вълнуващи моменти в женското си

...
Турнирът в Мадрид ни предложи вълнуващи моменти в женското си
Коментари Харесай

WTA ранглисти: Швьонтек с огромен аванс на върха; Томова със скок и завръщане в топ 80

Турнирът в Мадрид ни предложи вълнуващи моменти в женското си направление. В над 3-часова епика Ига Швьонтек детронира Арина Сабаленка за своята дебютна купа в испанската столица. 

С триумфа си през миналата седмица полякинята ще усили актива си, като от през днешния ден тя ще е с 10910 точки. С мястото си на финала, Сабаленка ще остане на втората позиция още най-малко една седмица, а топ 5 се затваря от Коко Гоф, Елена Рибакина и Джесика Пегула. След първата петица обаче можем да видим леки промени. Миналогодишната полуфиналистка на конкуренцията, Мария Сакари, ще загуби две позиции и към този момент ще е 8-ма, за сметка на Маркета Водрушова, която ще е новата номер 6, а седма ще е финалистката от Аустрелиън Оупън - Кинвен Жанг.

Мадисън Кийс, която доближи до полуфиналите в Мадрид, ще се изкачи с четири позиции и от през днешния ден ще е под номер 16 в ранглистата. Жасмин Паолини, която сега се намира най-силната си форма се приближава от ден на ден от дебюта в топ 10, като от през днешния ден ще е 12-та, което е рекордно достижение за нея. Въпреки ранното отпадане в конкуренцията, Марта Костюк също ще може да се похвали с ново най-класиране, а точно 20-тото място.

Въпреки неубедителното начало на сезона на клей за първата ни ракета при дамите, Виктория Томова, която записа едвам една победа в четирите ѝ мача на червени кортове, през днешния ден тя ще се изкачи с 2 позиции и ще направи своето завръщане в топ 80, намирайки се на 79-тото място.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР