Новак Джокович не срещна каквито и да било затруднения срещу

...
Новак Джокович не срещна каквито и да било затруднения срещу
Коментари Харесай

Джокович разби екзекутора на Григор Димитров

Новак Джокович не срещна каквито и да било усложнения против Алехандро Давидович Фокина, който на старта отстрани първата ни ракета Григор Димитров, и по-късно повече от час си подпечата билета за четвъртфиналната фаза на Мастърса в Рим.

18-кратният първенец от Шлема доминираше на корта през по-голямата част от дуела и справедливо победи в поредни сетове - 6:2 6:1, с което си подсигурява среща с спечелилия от конфликта сред Стефанос Циципас и Матео Беретини.

В откриващите минути на мача Фокина успяваше да остане равносилен на именития си противник в огромна част от точките и даже съумя да осъществя пробив още в първото подаване на Джокера, който обаче мигновено стабилизира представянето си и възвърна паритета в геймовете. При 2:2 Ноле превключи на напълно друга предавка, изчиствайки оптимално играта си от грешки, с цел да сложи началото на серия от 4 следващи гейма, с което записа дебютния сет против своето име.

Пълната доминация на международния №1 продължи и във втората част, когато той побърза още веднъж да вземе самодейността в свои ръце овреме, и подкрепят от многочислените непредизвикани неточности на своя съперник, реализира пробив. Пропуските от ракетата на испанеца валяха един след различен и доведоха до инкасирането на втори брейк, след който бе единствено въпрос на време петкратният първенец в Рим да прати дуела в историята.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР