Новак Джокович най-вероятно няма да може да защитава трофея си

...
Новак Джокович най-вероятно няма да може да защитава трофея си
Коментари Харесай

Лоша новина за Новак Джокович

Новак Джокович най-вероятно няма да може да пази трофея си на Аустрелиън Оупън (17-30 януари 2022 г.). Това гласи последното решение на управляващите в Австралия, които взеха решение да затегнат оптимално контрола и да засилят рестриктивните мерки към неимунизираните хора.

Сърбинът е измежду най-известните съперници на имунизациите и настойчиво отхвърля да си сложи някои от препаратите против ковид.

Преди дни беше взето решение да бъде направено изключение за тенисистите на Аустрелиън Оупън, само че в случай, че дойдат с отрицателен PCR тест и останат за две седмици под карантина.

Днес министър председателят на щата Виктория (със столица Мелбърн, където се намират кортовете за турнира) Даниел Андрюс разгласи, че няма да бъдат направени изключения за никого.

" Неваксинираните няма да могат да влизат в страната, в кръчми, кафенета, заведения за хранене, като и да участват или вземат участие във всевъзможни други прояви. Няма да вършим изключения и по този начин ще решим главно казуса с разпространяването на болестта ", отсече Андрюс и акцентира, че в случай че почитателите по трибуните са имунизирани, същото би трябвало да се отнася и за играчите.

Припомняме, че Новак Джокович e тенисистът с най-вече трофеи - 9 от Аустрелиън Оупън, в това число в последните три години.

Самият сърбин разгласи преди време, че не е сигурен дали ще взе участие на шампионата поради предстоящите рестрикции, само че отхвърли да признае дали е неимунизиран, определяйки информацията като персонална.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР