Новак Джокович е шампион на Аустрелиън Оупън за рекорден седми

...
Новак Джокович е шампион на Аустрелиън Оупън за рекорден седми
Коментари Харесай

Новак Джокович е шампион на Аустрелиън Оупън за седми път

Новак Джокович е първенец на Аустрелиън Оупън за рекорден седми път! Сърбинът реализира това по един в действителност необикновен метод, унищожавайки във финалния конфликт най-големия противник в своята кариера Рафаел Надал, давайки му общо единствено 8 гейма в целия дуел - 6:3, 6:2, 6:3 за едвам 2 часа и 6 минути!
Сърбинът реализира това по един в действителност необикновен метод, унищожавайки във финалния конфликт най-големия противник в своята кариера Рафаел Надал, давайки му общо единствено 8 гейма в целия дуел - 6:3, 6:2, 6:3 за едвам 2 часа и 6 минути!

В хода на шампионата двамата демонстрираха убийствена форма, а Надал даже не бе изгубил нито един сет. Заради всичко това, а и поради рекордният им 6-часов край тук през 2012-а, всички чакаха следващата гладиаторска борба в мач №53 от най-дългото съревнование в историята на тениса! На " Род Лейвър Арина " обаче подобен нямаше, тъй като разликата сред №1 и №2 в света изглеждаше по-голяма отвсякога. Джокович наложи своята воля и с доста по-агресивна и лишена от неточности игра изцяло надигра Матадора, който съгласно мнозина играеше най-хубавия си тенис на хард, оповестява Гонг.

По този метод Джокович изпревари Роджър Федерер и Рой Емерсън и със седем трофеи от Мелбърн е еднолично под №1 по този индикатор. Именно тук през 2008-а той завоюва и първия си трофей от " огромните четири ". Тази в този момент е под №15 за него и в това отношение той към този момент е еднолично трети във безконечната ранглиста. Досега делеше тази позиция с Пийт Сампрас, който остава четвърти с 14. Надал пък резервира пасива си от три трофеи по отношение на водача Федерер - 17 при 20 за Маестрото.

С този триумф Джокович към този момент води с 28:25 победи в съперничеството сред двамата. Това бе и негова осма поредна победа на хард като в тази серия е спечелил 17 поредни сета.

С успеха сърбинът ще усили още повече задатъка си пред Надал в ранглистата и съкратява единствено на 2 трофеи пасива си по отношение на него във връзка с титли в Големия шлем.

Джокович реализира това с свръхестествен тенис в хода на целия шампионат и най-много във финала, в който реализира 34 печеливши удара и направи едвам 9 непредизвикани неточности. Едва в края на третия сет Надал стигна до единствената си точка за пробив, а 28-те непредизвикани неточности бяха прекалено много и помогнаха за петте пробива на Джокович в хода на дуела.

С оглед на повишаващото се равнище на Надал в хода на първия сет, упованията бяха за доста по-равностоен втори. И най-малко началото бе такова - четири гейма за сервиращите, въпреки още веднъж сърбинът да печелеше своите доста по-комфортно.

Джокович нанесе удара си с пробив в петия гейм, а в идващия бе първият му огромен тест от началото на дуела. За първи път в дуел Надал стигна до тъждество на сервис на противника, само че в решителните моменти Ноле още веднъж бе праволинеен. Нещо повече - незабавно по-късно реализира нов пробив, а по-късно приключи сета с гейм на 0, финиширал с три следващи аса.

Така след сет, в който завоюва двойно повече точки (30 по отношение на 15 за Надал), Джокович се приближи единствено на сет от рекордната си седма купа от Мелбърн и общо 15-а от Големия шлем.

Първи сет 6:3

Двубоят стартира извънредно мощно за Джокович, който завоюва първия гейм на 0, а незабавно по-късно направи и пробив, възползвайки се и от непредизвикана неточност от форхенд на испанеца при 15:40. Вихреният старт на международния №1 можеше да докара и до втори пробив, само че въпреки всичко Надал отрази брейкбола в четвъртия гейм и се записа в резултата.

Постепенно Надал подобряваше равнището си и даже съумя да завоюва сервис гейм на 0 за 3:5. Големият му проблем обаче бе, че равнището на Джокович продължи да бъде извънредно високо. В целия първия сет сърбинът даде едвам една точка на противника на собствен сервис и по този начин закономерно излезе с едни гърди напред след 6:3 за малко над 30 минути игра.

В този сет Джокович направи двойно повече печеливши удари - 12 по отношение на 6, а в това време Надал бе с извънредно висок брой на непредизвикани неточности - 11 при 3 за Ноле.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР