Новак Джокович демонстрира великолепна форма по време на турнирите на

...
Новак Джокович демонстрира великолепна форма по време на турнирите на
Коментари Харесай

Джокович: Титла на Финалите би била черешката на тортата, имам предимство пред останалите

Новак Джокович показва превъзходна форма по време на шампионатите на закрито през последните месеци, завоювайки две следващи трофеи в Нур Султан и Астана и достигайки до финалния конфликт на Мастърса в Париж. Сега за сърбина следва присъединяване във Финалния Мастърс на 8-те най-хубави в Торино, който ще постави завършек на този изпълнен с толкоз доста компликации сезон за него. 21-кратният първенец от Шлема попадна в една група дружно с Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, като откриващият му мач против гърка ще бъде идния понеделник. Преди началото на конкуренцията Ноле даде изявление за уеб страницата на АТР, в което разяснява идния шампионат и възможностите си да победи за шести път, с което би могъл да изравни върха на Роджър Федерер.

" Спечелването на купата на АТР Финалите би била съвършеният свършек на сезона, черешката на тортата. Дотам обаче би трябвало да извървя дълъг път. Тук би трябвало да играеш против най-хубавите тенисисти в света, изправяш се съвсем против всички най-малко един път, тъй че чакам с неспокойствие началото на шампионата. Играл съм в този формат доста пъти и имам богат опит, който се надявам, че ще ми даде преимущество.

Вълнението към конкуренцията е огромно. Това е последната седмица от сезона и е самобитен заключителен спринт за всички нас. Още първите мачове ще бъдат извънредно оспорвани и интензивни, по тази причина всеки един от нас се пробва да се приготви по допустимо най-хубавия метод, като по едно и също време с това желаеме и да се насладим на дните преди началото.

Знам, че не съм толкоз млад, колкото останалите участници. От дебютното ми присъединяване на Финалите мина доста време, само че все пак към момента съм в доста добра форма, изключително през последните 4-5 месеца. Спечелих Уимбълдън, както и множеството от шампионатите на закрито, в които се включих преди Финалите. Мотивиран съм и чакам с неспокойствие провокациите, които предстоят. Всеки мач ще бъде като край и е належащо да бъда изцяло съсредоточен ", приключи белградчанинът.

Източник: ATP

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР