Нова ядрена мощност не е необходима на България. Това каза

...
Нова ядрена мощност не е необходима на България. Това каза
Коментари Харесай

Аталай каза защо не ни е нужна нова ядрена централа

Нова нуклеарна мощ не е нужна на България. Това сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Нова Нюз Рамадан Аталай, член на комисията по енергетика и член на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи.

В последния вид на националния проект за възобновяване и развиване от тази седмица към този момент има дребна, плаха крачка към водородната енергетика и енергийната успеваемост, сподели Аталай и изясни, че в случай че даже тази дребна част е извърши ще има 28% понижение на първичната сила. С водородната стопанска система, слънчевата енергия  нарастването на мегаватите единствено в ТЕЦ-2 ще е от 1 800 само че 3  000. Само с него ще покрием тези нуклеарни мощности, които желаеме да построим за 10 милиарда, сподели Аталай.

Коментирайки Балкански поток той съобщи: „ Дали е Балкански поток или Герберски поток, връзката на България с Австрия, е нужна. Но страната ни изостава в построяването на системата за транспорт на водород ”. ”

А тя би трябвало да стига до всяко семейство. Малко модулни системи, дребни станции, които се задействат посредством водорода, са бъдещето, сподели Аталай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР