Нова верига за детска и бебешка мода Cool Club ще

...
Нова верига за детска и бебешка мода Cool Club ще
Коментари Харесай

Полската верига за детски дрехи Cool Club открива магазини в България

Нова верига за детска и бебешка мода Cool Club ще работи в България. Марката е благосъстоятелност на полската компания Smyk. В България ще се развива на франчайз посредством компания " Куул клъб ", която държи мастер франчайз правата за страната, посочи за " Капитал " Павел Панов, съсобственик на българското сдружение. Първите два обекта към този момент са контрактувани в столични молове, наесен ще има и онлайн магазин.

Това е следващата полска верига, която ще работи в България. В страната към този момент участват (obuvki.bg),, Reserved, House, Cropp, Mohito, Sinsay. Всички те са ориентирани към всеобщия клиент.
Дебют в молове
Павел Панов, който дружно с Донка Панова има софийското " Куул клъб ", има над 5 години опит като шеф " Бизнес развиване " в Оffice 1 Superstores, Съединени американски щати, където е отговарял за навлизането на марката в 15 страни и по думите му е въвел в България още над 7 франчайз марки.
Павел Панов, съсобственик на компания " Куул клъб ", която държи мастер франчайз правата на Cool Club за страната Източник: Cool Club
Първият магазин Cool Club към този момент отвори в Sofia Ring Mall. Вторият ще бъде открит в столичния The Mall на 4 септември. " През октомври ще проработи и онлайн магазин ", разяснява за " Капитал " Павел Панов.
Реклама
Веригата предлага дрехи, обувки и аксесоари за деца от 0 до 14 години. По предписание магазините се разполагат на повърхност сред 150 и 300 квадратни метра и оферират сред 7000-10 000 продукта в три бранша - за бебета от 0 до 2 години, за деца от 3 до 8 години и за подрастващи от 9 до 14 години. Във всеки от тях са обособени секции за момчета и за девойки.

" Всеки месец клиентите могат да намерят нова тематична сбирка Cool Club за децата, съобразена с стилните трендове ", разяснява за " Капитал " Оливия Шеницка, районен управител " Визуален мърчандайзинг " на Cool Club.

" Това, което ни отличава, е, че всеки месец в магазините се предлага нова сбирка или към 2800 разновидността на сезон. Колекциите се създават по поръчка на дизайнерите на Smyk. Веригата не е дискаунтър, не е и бутик, а предлага продукти в междинния всеобщ ценови сегмент ", изясни Павел Панов.
Около 100 хиляди евро инвестиция
" Средната инвестиция за разкриване на един магазин в София е към 100 хиляди евро и включва първичното зареждане на обекта. Средствата са напълно наши, полската компания майка не взе участие с финансиране ", посочи Павел Панов.
Реклама
Получателят на франчайз права би трябвало да съблюдава условията на Smyk за разположение на секциите, за цветовете, интензитета на осветяване, цялостната визия в комерсиалния обект. Полската компания изпраща изцяло подготвени образни детайли - лого, фотоси с модели, графични детайли и други, които са част от интериора на магазините. Smyk не взе участие в маркетинга на локалните поделения, само че дава подготвени фотосесии и видеа, които получателите на франчайз права могат да употребяват гратис.

" Целта е в идващите пет години да открием най-малко 15 магазина Cool Club в страната. Нашата компания има право да преотдава франчайз права за този бранд на други претенденти, които желаят да отворят магазин в своя град ", изясни Павел Панов. Условията за франчайз се прецизират, само че е ясно, че ще включват дребна първична такса и роялти не повече от 1% от годишния оборот, посочи Панов.
Полската компания
Първият магазин Smyk е открит през 1977 година във Варшава. От 2001 година през нова компания се развиват марките Cool Club (за детска и бебешка мода) и Smiki (за детски играчки). Smyk отваря първите си задгранични магазини в Украйна и Германия през 2006, а три години по-късно и в Румъния. От 2013 развива марките посредством франчайз модел.

През 2016 година английският фонд Bridgepoint придобива Smyk Group в договорка за към 260 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР