Нова техника за няколко отделения в болницата в Монтана купи

...
Нова техника за няколко отделения в болницата в Монтана купи
Коментари Харесай

Община Монтана купи на болницата нова техника за 60 000 лева

Нова техника за няколко отделения в болничното заведение в Монтана купи общината. За модерната хирургична маса, екран за следене индикаторите на пациентите, видеоларингоскоп и три реанимационни кревати от локалния бюджет са отделени 60 000 лева
От седмица новата маса към този момент се употребява. На нея са оперирани 11 пациенти, сподели началникът на отделението по хирургия доктор Красимир Каменов. В хирургията работят и три млади лекарки. Две от тях със компетентност, а третата сега се образова.
С купените от общината три реанимационните кревати и сменените със средства на здравното заведение 4 се основават съвременни модерни условия за пацинетите и личния състав на отделението, счита доктор Крум Бънков.
„ Болницата е комерсиално сдружение и общината не е длъжна да й оказва помощ, само че всяка година се заделят средства за ново съоръжение. Така нашата болница става все по-конкурентна. Тук идват пациенти от целия Северозапад”, акцентира изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Стaмен Илиев” доктор Тони Тодоров.
„ Нашите съграждани би трябвало да получават най-хубавото лекуване, а това зависи от всички. Болницата би трябвало да бъде подкрепяна и ние го вършим. Затова всяка година в бюджета на общината се заделят средства за нова инсталация, съобщи кметът Златко Живков.
Председателят на общинския съвет инж. Иво Иванов напомни, че следва общината да избере първите студенти – стипендианти. Единият от тях ще е доктор.
Те ще получават по 2500 лв. стипендии от общинския бюджет годишно и след завършването си ще останат да работят в Монтана най-малко 3 години. Това е една от ограниченията на общината за връщане на младежите в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР