Нова шашма плъзна във Фейсбук. Страница раздава сглобяеми къщи на

...
Нова шашма плъзна във Фейсбук. Страница раздава сглобяеми къщи на
Коментари Харесай

Нова имотна измама във ФБ. На въдицата се закачват предимно жени

Нова шашма плъзна във Facebook. Страница раздава сглобяеми къщи на кг. С едно-единствено изискване – да напишеш ПОЗДРАВЛЕНИЯ.

Най-малко 23 000 се уловиха на въдицата за по-малко от седмица. Изненадващо 90 на 100 от клъвналите са дами, написа Блиц.
-->
" Имаме удоволствието да ви съобщим, че подаряваме 4 миникъщички заради леки драскотини и леки вреди. Затова го изпратихме на инцидентен принцип до хора, които споделиха " поздравления " и споделиха тази страница преди 17 юни. Късмет! " - този пост, съпроводен от две детелинки, провокира стихия в мрежата.

Още по-голям щастлив ужас настана, когато на същата страничка се появи спомагателна оферта – този път за колела. След еуфорията и десетки женски " Поздравления ", последва отрезвяване.

Това се случи, когато бдителни означиха, че присъединяване върви в комплект с регистрация/верификация. А самият трик е разновидност на миналогодишния Facebook шлагер, при който хиляди шарани написаха ЕСЕ, с цел да вземат участие в конкуренция за огромна къща в Канада.

Никой обаче не се вреди с парцел на езерния бряг в Албърта, оценен за 1,7 млн. канадски $. Същото се чака да се случи и в този момент.

Нигерия

Част от потребителите, които пресподелиха поста и фотосите на претендентите да си сглобят къща с драскотини, означиха, че американската фантазия най-вероятно се сбъдва от Нигерия. Други, по-склонни да имат вяра на измамата, призоваваха къщите да се дарят на хора, потърпевши от трусове или наводнения. А трети видяха явни разминавания – като това, че фотографията на сглобяемата къщичка, натоварена на платформа и подготвена да потегли към четиримата късметлии, снимана от вътрешната страна е най-малко пет пъти по-голяма.

За да има придвижване, шегаджиите от " Малка къща " пуснаха (повече от четири пъти) приветствен адрес към хора, които сякаш печелят. Линкът, на който би трябвало да потвърдят обаче, води до несъществуваща връзка.

" Да ви открехна на една нова ФБ схемичка. Ох, хиля се с глас. Появила се е страничка, която се споделя Малка къща.

Та Малка къща подарява четири сглобяеми къщички на някой, който напише в тяхната страничка ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Това е нов вид на ЕСЕ. Тогава обаче подаряваха огромна къща и то в Канада. 

Над 7 хиляди са харесванията на картинката на сглобяема къща и до момента в който извън наподобява на нещо като тоалетна с пристройка, то от вътрешната страна е с площ на най-малко тристаен апартамент. Тези, които са доста въодушевени, към ПОЗДРАВЛЕНИЯ прибавят, че е доста уютно. Направо мечтание от американски вид.

Какво забелязах. ПОЗДРАВЛЕНИЯ изпращат единствено дами. Хиляди. И колкото и да радеем за тъждество сред половете, очевидно този път клопката е единствено за идиотки. Или мъжете не се интересуват от преференциален уют, знам ли... 

В картинки ви демонстрирам какво съставлява схемата. 

Всички като смахнати пишат ПОЗДРАВЛЕНИЯ, само че единствено единици получават приветствие, че са спечелили. 

Ама в случай че се нуждаете незабавно от безвъзмездна... тоалетна с прозорци против един привет, кво па - атакувайте ", написа журналистката Лияна Панделиева в персоналния си фейсбук профил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР