Нова мода има сред любителите на луксозни имоти у нас

...
Нова мода има сред любителите на луксозни имоти у нас
Коментари Харесай

Нова мода при имотите. Ето какво търсят баровците

Нова мода има измежду феновете на първокласни парцели у нас – наложително да върви с маза. Подземното помещение надува с 20 000 лева цената на жилището, пише „ Телеграф “.

Тази наклонност идва главно от Пловдив и Асеновград, разясниха брокери. Избата не е просто елементарна стая под жилището, а място, уместно за предпазване на вино и храна. Разликата с елементарните изби в панелките е по-голямата повърхност и функционалност на избата, акцентираха още сътрудници.
-->
Определено съществуването на маза към парцела го оскъпява тъкмо както и паркомястото. Разликата е, че в множеството случаи мястото за колата се заплаща настрана, а подземното помещение е вътре в общата цена на парцела.

Оферти

Сред топофертите е апартамент в Асеновград за 91 000 евро от 82 квадрата. Има четири обособени стаи - хол, дневна с кухня, кулоар, две спални, две тераси, баня и тоалетна. Към него има маза и паркинг, където свободно може да оставите автомобила си.

За съпоставяне, 100 квадрата тристаен в Пловдив може да се купи за 80 000 евро. Въпреки че е по-голям и се намира в Пловдив, цената му е по-ниска, тъй като няма спомагателни екстри като маза.

Тристайните жилища с избено помещение вървят над 120 000 евро в Пловдив. Сред предложенията е жилище в новопостроена кооперация за 124 000 евро с две спални, всекидневна с кухненски бокс, две бани, тераси, предверие и подземно помещение.

Объркване

Имаме запитвания от клиенти, които купуват ново жилище и желаят да си употребяват мазето към него, описаха адвокати.

Впоследствие се оказва, че техните съседи, които живеят отпреди това в блока, употребяват тяхното мазе, а това, което им се поставя, стои празно. Причината е, че едното се намира на сякаш по-удобно място от другото, допълниха юристите.

Според тях всеки апартамент разполага с мазе и неговата величина е съгласно размера на жилището.

Няма по какъв начин на процедура 3-стаен апартамент да има малко мазе и противоположното - 1-стаен да е с огромно. При това състояние следва да достигнете до архитектурния план на блока, с цел да разберете кое мазе върви с жилището ви, разясниха специалисти.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР