Нова коалиция се роди пред Паметника на съветската армия. Левицата,

...
Нова коалиция се роди пред Паметника на съветската армия. Левицата,
Коментари Харесай

Нова коалиция. Съветската армия събра три партии

Нова коалиция се роди пред Паметника на руската войска. " Левицата ", " Възраждане " и Българска социалистическа партия цяла нощ пазиха Паметника на Съветската войска.

Още във вторник заран „ Левицата! “ направи палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска през вчерашния ден, а вечерта представители на „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “ също пристигнаха пред паметника. В съпоставяне с през вчерашния ден има двойно повече палатки и шатри пред паметника, отбелязва Българска телеграфна агенция.
-->
От „ Левицата “ и „ Възраждане “ са създали наряди и 24 часа ще има хора в палатковия лагер пред паметника на Съветската войска, сподели за Българска телеграфна агенция Мая Манолова от „ Левицата “. По думите ѝ властта се опасява от гражданското неодобрение.

Ще бъдем тук, до момента в който министър председателят акад. Николай Денков и държавното управление се откажат от премахването на паметника, безапелационен бе някогашният омбудсман.

Тя се закани, че „ всяко посягане на десницата да демонтира историята ще срещне сериозен отпор “.

През 2019 година в предходната кметска акция беше стихотворец ангажимент, че всички значими въпроси за столичани ще бъдат решавани посредством локални референдуми, уточни Манолова. „ Този слугинаж на непознати посолства, които да ръкопляскат на тези антинародни дейности, би трябвало да срещне националния отпор и го среща “, разяснява още тя.

Според Манолова концепцията за премахването на паметника е за да бъдат насъбрани дивиденти за идните локални избори.

Заместник-председателят на ПГ на “БСП за България ” Георги Свиленски, ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия и на групата общински съветници на социалистите Иван Таков, членове на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия и симпатизанти също се включиха в отбраната на Паметника на руската войска.

“Няма да позволим паметникът да бъде съборен. Няма да допуснем това да бъде главен детайл от предизборната акция на хора, които не познават историята и предишното на България и Европа. Противопоставяме се на всяка самодейност за събарянето на който и да е било монумент на територията на страната, без значение чия част от историята на България въплъщава ”, съобщи Свиленски пред БНР.

Както е известно, с решение на Министерския съвет  от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР