НОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи.

...
НОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи.
Коментари Харесай

Готви като истински шеф със съветите от НОВА Кетърин

Народоосвободителна въстаническа армия Кетъринг има прелестен екип от кулинари и специалисти готвачи. Ето дребна част от техните готварски препоръки и рекомендации:

Полезни готварски препоръки и рекомендации от кулинарния екип на Народоосвободителна въстаническа армия Кетъринг:

При готвене с извара внимавайте с прибавянето на сол – солта овлажнява мощно изварата.

Ако обичате хрупкавата пилешка кожа към бутчето, то с цел да стане по този начин изкушаващата коричка, оставете месото за най-малко три часа, а най-добре за едно денонощие, в хладилника, с цел да се дехидратира. Друг прийом е демонстрираната от Джейми Оливър панировка за печене – галета, чесън на прахуляк, обичаните ви билки, по средата на печенето извадете месото, оваляйте го в панировката и назад го допечете.

 Пилешко

Когато готвите тесто с масло, оптимално доста интервенции извършете с шпатула, дървена лъжица, а надлежно минимално време месете с ръце – докосването на масленото тесто с ръце деформира тестото заради предаването на телесната температура.

При потребление на тиквички и пресни краставици е значим редът при посоляването им. Например – при правене на таратор има разнообразни похвати и предписания. Един от тях, на който и ние симпатизираме, е солта да бъде добавена в края преди поднасяне, откакто краставиците, копърът, ядките, зехтинът и млякото са към този момент смесени.

В доста модерни предписания изключително за тесто ще видите указания да размразите или разтопите маслото в микровълнова фурна. В интерес на истината никой уважаващ себе си готвач или сладкар не приема този прийом. Винаги, когато имате опция, разтопявайте до омекване маслото на стайна температура даже наоколо до фурна или друга топлота, само че не и в микровълнова фурна.

При готвене на ястия с ориз във фурна намалявайте градусите от 140 до 160 /градуса по Целзий/. Същата логичност следвайте при готвене на ориз на котлон, от най-ниската до междинна степен, в никакъв случай на последните 2-3 степени на котлона.

Вече всички знаят препоръките за накисване на варивата преди готвене, изключително ефикасни при зрял фасул/боб. Ако нямате цяло денонощие, с цел да го оставите във вода, то можете да извършите най-малко следното: сложете го на котлона във вода, кипнете го, а по-късно го оставете да отпочине час-два. След това пристъпете към значителното готвене.

Още нещо, изпитано персонално при готвене на зрял боб. Ако имате подозрения, че варивото може да е по-старичко, то прибавете дребна лъжичка сода бикарбонат, същата лъжичка водка/ракия и захар в самото начало на готвенето или преди затварянето на тенджерата под налягане. Ще бъдете прелестно сюрпризирани.

 Народоосвободителна въстаническа армия Кетъринг Снимка: ANONYM

Ако доматеният сос ви се коства много кисел на опитване, то вместо да добавяте неконтролируеми количества от вкусната захарчица, пробвайте да добавите дребна щипка сода бикарбонат за съкращаване на киселинността.

В доста предписания и в готварството, и в сладкарството ще намерите добавки от цитрусови стърготини от портокалова или лимонова кора вместо подготвени есенции. Технолозите предлагат в днешно време да не се възползвате от тези указания с изключение на в случаите, в които сте откъснали плода от дръвчето в двора си. Това е измежду дребното случаи, в които химическият артикул е за предпочитане пред естествения даже след разчистване на кората със сода бикарбонат и четка.

За да не пръска маслото при пържене, поставете щипка сол преди загряването му. И един съвет от кулинарните ветерани: когато пържите риба, прибавете и едно парче картоф /може и по-стар и гумен/, който да изхвърлите след готвенето – ще се удивите по какъв начин миризмата ще е съвсем неосезаема.

Един от похватите за по този начин нареченото запечатване на месото е пърженето му за малко преди по-нататъшната термична обработка. Смисълът на тази процедура е да не изтичат соковете на месцата. Ако не желаете да пържите, то релативно същият резултат ще постигнете, като запечете месото за две минути от всяка страна на доста по-висока температура от тази, на която ще продължите обработката.

На няколко места в телевизионни излъчвания и публикации чуваме и четем препоръки за топене на плодове и зеленчуци под студена течаща вода. Нашите кулинарни специалисти изрично се опълчват на този прийом. Единственото изключение те позволяват при зеления боб – с цел да се балансира леката му миризма или мирис, която той носи и някои хора одобряват за неприятна, директно преди готвенето му го облейте хубаво със студена вода.

Народоосвободителна въстаническа армия Кетъринг Ви желае доста вкусни усмивки, красиви моменти и изящни празници!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР