Нова хладилна техника в Kaufland Хасково пести енергийния разход на

...
Нова хладилна техника в Kaufland Хасково пести енергийния разход на
Коментари Харесай

Kaufland с инвестиции за над 21 млн. лв. 

Нова хладилна техника в Kaufland Хасково пести енергийния разход на 80 фамилии за година
Нови хладилни съоръжения в хипермаркет Kaufland Хасково ще спестят междинния годишен енергиен разход на 80 фамилии у нас. С инвестиция от 2 млн. лева в модернизацията на магазина в Хасково, водещият ритейлър следва политиката си да модернизира своите магазини, което включва редица усъвършенствания и внедряване на софтуерни нововъведения. Приоритет са решенията, ориентирани към възстановяване на цялостното потребителско прекарване и понижаване на екологичното влияние на компанията.


-->
Към този миг общата сума, вложена от Kaufland България в модернизиране от началото на годината, надвишава 21 милиона лв., а броят на обновените хипермаркети тази година става 8.

От през днешния ден всички хладилни съоръжения в Kaufland Хасково са нискоемисионни и работят с хладилен сътрудник, който е съвсем 4000 пъти по-щадящ околната среда от остарелия. Новото съоръжение предлага доста усъвършенстване в съхранението на артикули и опазването на околната среда.



Хладилните съоръжения са с над 30% по-енергийно ефикасни спрямо предходните, което води до икономисване на към 500 000 kWh електрическа енергия годишно. Внедрените усъвършенствания спомагат и за понижаване на въглеродните излъчвания – посредством нововъведението ще бъдат спестени годишно към 250 тона въглеродни излъчвания, което е сравнимо с отделените излъчвания от 100 автомобила на годишна база.



Освен с напълно усъвършенствана енергийна успеваемост, реновиранията хипермаркет в Хасково превъплъщава новаторската One Stop Shopping идея на Kaufland. Всеки клиент може да направи своя всекидневен или седмичен пазар с избор на близо 20 000 продукта, както и да посети останалите обекти – част от хипермаркета. Това са пекарна за ядки Торнадо, вкусните оферти на Aladin Foods, избор на аромати в парфюмерията или телеком услугите на A1 и Vivacom. Част от предложенията в Kaufland е и аптека SOpharmacy и веригата Inmedio.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР