Нов закон за прозрачните възнаграждения вече изисква от всички по-големи

...
Нов закон за прозрачните възнаграждения вече изисква от всички по-големи
Коментари Харесай

Обявите за работа в световен мегаполис - задължително с посочена заплата

Нов закон за транспарантните хонорари към този момент изисква от всички по-големи работодатели в щата Ню Йорк в Съединени американски щати да показват какъв брой ще заплащат на евентуалните си чиновници, оповестява АП.

Целта на мярката е да се преодолее дискриминирането на работното място.

Детайли : Според новия закон, който от неделя е в действие на щатско равнище, всички компании с повече от четирима чиновници ще би трябвало да показват диапазон на заплащането за отворените позиции - без значение дали са оповестени единствено вътрешно в компанията, или външно към отворения трудов пазар.
 5 значими стъпки за реализиране на по-висока заплата
5 значими стъпки за реализиране на по-висока заплата

Договарянето във етапа на наемане е предизвикателство, само че още по-трудно да поискате покачване по-късно

Правилата бяха въведени единствено в границите на град Ню Йорк през 2022 година, само че в този момент към този момент ще важат допълнително обитаеми места, в това число и за чиновници, които работят отдалечено, само че са подчинени на управител, основан в щата.

Подобни текстове има и в Калифорния и Колорадо. Целта на законите е да не позволяват обстановка, в която чиновници със сходни благоприятни условия получават разнообразни предложения единствено поради възраст, раса, пол и други сходни фактори, които нямат общо с уменията. Според деятели оповестяването на диапазона на заплащането също така ще покаже на сега наетите дали не са дискриминирани от работодателя си.

От друга страна : Някои представители на бизнеса са срещу новите правила. Според тях се основава спомагателна административна тежест за работодателите и изключително по-малките от тях може да се окажат в нарушаване просто тъй като не са знаели за условието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР