Нов, захранван от слънчевата енергия самолет, който ще обикаля света

...
Нов, захранван от слънчевата енергия самолет, който ще обикаля света
Коментари Харесай

Соларен самолет ще обикаля света за 5 дни

Нов, захранван от слънчевата сила аероплан, който ще обикаля света за пет дни без да употребява никакво гориво, беше показан в Швейцария на 9 април.

Пилотите Андре Боршберг и Бертран Пикар разкриха летящата машина на бъдещето на гала в Пайерн пред аудитория от предприемачи, кореспонденти и високопоставени лица. Соларният аероплан, кръстен Solar Impulse 2, ще се употребява за околосветски пътешествия през 2015г, когато швейцарските водачи се надяват да извършат първият подобен полет със захранван от Слънцето аероплан.

Миналата година, Боршберг и Пикар летяха на първо потомство първообраз на Solar Impulse, като прелетяха рекордното разстояние от единия до другия бряг на Съединени американски щати. Пътешествието им от Калифорния до Ню Йорк продължи две месеца и включваше пет планувани спирки. Solar Impulse доближи своята дестинация на 6 юли 2013г, когато кацна на летище Кенеди.

Самолетите Solar Impulse са първите, който могат да летят непрекъснато без никакво налично гориво. Ултралеките самолети се зареждат напълно то слънчеви панели и акумулатори, които се зареждат денем и разрешават хвърчене през нощта.

От миналогодишния полет насам, инженерите са създали промени в дизайна на слънчевия аероплан в подготовка за околосветската задача. След като водачите ще летят дълго и на доста по-голямо разстояние, инженерите са работили, с цел да подобрят качеството на батериите на борда и са употребявали революционни материали, с цел да олекотят в допълнение самолета, правейки Solar Impulse 2 още по-енергоефективен.

Solar Impulse 2 има обсег на крилата 72 метра, което е повече от този на комерсиалния Boeing 747. Крилата са покрити със 17 000 слънчеви кафези, които зареждат другите системи на самолета. Новият аероплан е и с по-голяма кабина и по-добър ергономичен дизайн, който ще разреши на Боршберг и Пикар да се настанят комфортно за 5-дневния полет.

Solar Umpulse 2 ще премине поредност от проби през май, последвани от подготвителни полети над Швейцария. Пилотите считат да извършат обиколката на Земята през март 2015г.

Самолетът ще излети от района на Перийския залив и ще прелети над Арабско море, Китай, Тихия океан, Съединени американски щати, Атлантическия океан и Южна Европа или Северна Афирка.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР