Нов скандал гърми в парламента. Втори посланик се оказа нежелан

...
Нов скандал гърми в парламента. Втори посланик се оказа нежелан
Коментари Харесай

Нов скандал в парламента. Втори посланик нежелан

Нов скандал гърми в Народното събрание. Втори дипломат се оказа нежелателен на тържественото съвещание, с което на 19 октомври 2022 година започва 48-ото Народно събрание.

Освен съветската дипломатка Елеонора Митрофанова, депутати сложили и въпроса би трябвало ли в Народно събрание да влиза и представителя на Северна Македония, откакто в Скопие по време на футболна среща бе освиркан химнът ни. Това породило бурна полемика по време на предварителната среща за детайлностите към стартовото съвещание, разпределението на местата в залата, на стаите в Народното събрание и на ведомствените жилища. Още повече, че Скопие има нова посланичка и посрещането й по този метод би минирало връзките сред двете страни.
-->
Преди да бъде конституиран Народното събрание и да бъдат основани парламентарните групи всичко е в ръцете на администрацията на Народното събрание, разяснява йезуитски Росен Костурков, от „ Продължаваме промяната ”. Днес по самодейност на Демократична България ще има нова среща, на която ще се почисти позицията за Митрофанова и посланичката на РСМ.

Единствената тематика, по която към този момент нямало разминавания, била разпределянето на ведомствените жилища на депутатите, разяснява участник в срещата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР