Нов скандал гърми около обвиняемия бизнесмен Васил Божков, когото съдът

...
Нов скандал гърми около обвиняемия бизнесмен Васил Божков, когото съдът
Коментари Харесай

Ето къде е днес красавицата, която Васил Божков опитал да изнасили, защото… отказала подкуп

Нов скандал гърми към обвинения предприемач Васил Божков, който съдът остави непрекъснато в ареста. Срещу има 19 повдигнати обвинявания – от хазартни злоупотреби до подбуждане на три убийства.
Съдът цитира и показания на някогашна председателка на Държавната комисия по
хазарта – Мария Филипова, която твърди, че откакто отказала на Божков да извършва негови поръчки, той направил опит да я изнасили.
В момента Мария Филиповa е заместник-председател на КФН, управляващ ръководство „ Надзор на капиталовата активност “на Комисията за финансов контрол.
На уеб страницата на КФН е оповестена и част от нейната биография:
Мария Филипова е магистър от Университет за национално и международно стопанство в София, компетентност “Право “ с голям брой следдипломни квалификации и специализации в региона на банковото дело и финансите.
Мария Филипова е с над 10 годишен опит в правната сфера, причина да има необятни знания и опит в анализирането, изследването и предприемането на действия по отношение на новоприети регулации, усъвършенстване на съществуващите закони и възстановяване на административните процедури.
Професионалната си експертиза развива в разнообразни организации като Държавна комисия по
хазарта, Агенция по вписванията, Агенция за приватизация и следправатизационен надзор и други Работила е и в Министерство на правораздаването, където е била част от екипа, който изготвя и приготвя внасянето в Министерски съвет на план за нов Наказателен кодекс. В дирекция „ Правна “ на Министерство на финансите взе участие в правене на мнения по правни въпроси в региона на обществените финанси, правене на планове на актове, свързани със съставянето, осъществяването и отчитането на държавния бюджет.
В годината преди да поеме позицията на заместник-председател на КФН, ръководство „ Надзор на капиталовата активност “, госпожа Филипова е ръководител на Държавна комисия по
хазарта, осъществяваща държавния контрол върху хазарта. По време на председателството си в Комисията по хазарта, Мария Филипова реализира надзор върху цялостната активност, управлява, координира и управлява осъществяването на функционалностите на администрацията.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР