Нов симптом на коронавирусна инфекция, алармираха лекарите в Итария и

...
Нов симптом на коронавирусна инфекция, алармираха лекарите в Итария и
Коментари Харесай

Нов симптом! Какво да правим?

Нов признак на коронавирусна зараза, сигнализираха лекарите в Итария и Испания. Всеки пети пациент със COVID-19 развива обрив по краката. Това се оповестява от изданието Metro, представено от gazeta.ru.

 

Според американския доцент по дерматология в Калифорнийски университет Ранди Джейкъбс доста хора се чудят дали COVID19 визира кожата и отговорът е да. Обривът е сходен на този, който се появява при морбили и едра шарка. Зачервяването се следи най-много в региона на пръстите на краката и последователно заздравява, като не оставя никакви следи.

Лекарите предлагат при първата поява на зачервяване на краката, хората да се самоизолират. Съветват: в случай че положението се утежни, неотложно да се обадите за кола за спешна помощ.

По-рано Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че коронавирусът се е научил да се маскира като простуда или грип. Според портала Express, сходни болести са съпроводени от кашлица, зной и тресчица, само че COVID-19 първоначално предизвиква единствено задръстване на носа, както и болки в гърлото и главата. В резултат на това хипотетичното инфектирано лице може да не се свърже с лекарите за помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР