Нов самолет ще закупи правителството за нуждите на тримата първи

...
Нов самолет ще закупи правителството за нуждите на тримата първи
Коментари Харесай

Купуват нов самолет за премиер и президент

Нов аероплан ще закупи държавното управление за потребностите на тримата първи - президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и шефа на Народното събрание Цвета Караянчева.

Правителството одобри решение да разпореди на генералния шеф на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков да организира договаряния за подписване на контракт за доставка на въздухоплавателно средство за осъществяване на полети със особено предопределение. Резултатът от договарянията ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на разпореждане, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Със същото решение се разпорежда да бъдат извършени нужните процедури, според българското законодателство, за създаване на хангар за предпазване и техническо обслужване.

До решението за пазаруването на нова машина се стигна откакто държавният фалкон претърпя следващ случай във въздуха, до момента в който Бойко Борисов бе на борда му. Проблеми с колесниците, с навигационната система и със системите за сигурност са единствено част от поредицата неприятности със самолета, макар многократните поправки в Швейцария.

Сега държавните ни мъже разчитат само на Еърбъс-а, като поделянето му сред представителите на трите институции е извънредно затруднено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР