Нов ред с повиквателните за националния отбор е въвел селекционерът

...
Нов ред с повиквателните за националния отбор е въвел селекционерът
Коментари Харесай

Балъков с нови изисквания към играчите в националния отбор

Нов ред с повиквателните за националния тим е въвел селекционерът Красимир Баълков. Специалистът има условие към футболистите, на които ще разчита, да са играли най-малко в 65-70% от мачовете на своите тимове през последните месеци, с цел да попаднат в състава на представителния отбор. В доста редки случаи ще се вършат изключения за играчи с несъмнено потвърдени качества. Пример за това е Кирил Десподов, който не е бил на терена за Каляри от два месеца насам, само че все пак получи повиквателна.

В същото време обаче други трима легионери не бяха извикани, тъй като не дават отговор на този аршин. Това са халфовете Симеон Славчев и Георги Миланов, както и нападателят Спас Делев.

Славчев е част от първенеца на Азербайджан Карабах, за който през миналия сезон записа 16 мача, 638 минути и 2 гола в елита, както и 2 мача и 174 минути за купата. През 2019 година халфът е бил на терена тъкмо 306 минути, като единствено в два мача е бил титуляр. През втория стадий на сезона се е разписал само в срещата с последния в елита Кеша (3:0).

Георги Миланов пък играе в унгарския вицешампион МОЛ Види. Той приключи сезона с 24 мача, 1442 минути и 1 гол в шампионата. От тях 828 минути са напролет, а има и 90 минути за купата. Така Миланов е играл през 55% от вероятното време напролет. Той остана запаса във финала за купата, извоюван от неговия отбор с 2:1 над Хонвед на 25 май.

Спас Делев пък записа единствено 167 минути напролет за Погон (Шчечин) в полския хайлайф. Причината е изтичащият контракт на крилото. Той се разбра с клуба да не преподписва и това бе повода да има единствено периферна роля в състава от началото на 2019 година.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР