Нов опит за алтернатива на ДПС се подготвя в момента.

...
Нов опит за алтернатива на ДПС се подготвя в момента.
Коментари Харесай

Готви се нов опит за алтернатива на ДПС

Нов опит за опция на Движение за права и свободи се приготвя сега. Новината разгласи някогашният аграрни министър от квотата на придвижването Мехмед Дикме. Проектът и трети единствено за последните няколко години, като първи бяха НПСД на Касим Дал, а по-късно и ДОСТ н Лютви Местан.

" До Нова година ще бъде записано гражданско придвижване, което да даде опция за присъединяване в изборите при положение, че Движение за права и свободи не откри смяната и не тръгне по верния път за реформиране на партията и да стане тя допустим участник в идващото ръководство ", разгласи Мехмед Дикме в предаването на bTV " Тази заран ".

Като един от главните претекстове той уточни обещанията на множеството политически сили да не влизат в коалиция с Движение за права и свободи, което пречи на партията да се върне във властта. Дикме загатна, че се водят договаряния и с други политически обединения, които по социологически изследвания имат късмет да вземат участие в последващо ръководство.

" При всички случаи турската общественост в България на идващите избори ще имат опция за избор на опция за техни представители, само че през други дясно насочени политически обединения ", сподели още Дикме и посочи, че става дума за " съдружие с неправителствена цел, което има опция да взе участие в политическите процеси в България ".

На въпрос по кое време ще бъде формирано и кой ще бъде водач той отвърна, че решението ще бъде взето идната седмица, а за присъединение ще бъдат поканени сегашни членове на Движение за права и свободи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР