Нов демонстрационен център ще показва трудностите, които срещат в ежедневието

...
Нов демонстрационен център ще показва трудностите, които срещат в ежедневието
Коментари Харесай

Нов демонстрационен център показва трудностите в ежедневието на „малките хора“

Нов демонстрационен център ще демонстрира компликациите, които срещат в всекидневието си „ дребните хора “. Уголемени макети ще слагат посетителите в обстановки, нетипични за тях. В навечерието на Световния ден за осведоменост по въпросите за дребните хора.

Новата зала за демонстрации е част от към този момент съществуващия Център по въпросите на дребните хора в София. Тя ще отвори за гости в понеделник. Уголемени макети на тролейбус, маса, стол, гише и банкомат, са единствено част от изненадите, които чакат посетителите, споделя Светослав Чернев от организацията „ Малки български хора “.

„ Хората с елементарен растеж ще станат дребни и ще видят по какъв начин де факто се оправят дребните хора в средата, в която живеят. Проблемите с достъпността на превоза, достъпността на публичните места по кафенетата и по банките “.

Центърът съществува от 2018 година. Той към момента е недовършен. Сградата към този момент има и нов асансьор, а от общината се чака да освежи фасадата. Ремонтите се вършат с пари по Европейски планове и с дарения от положителни хора. Като Огнян Димов, който идва тук с цел да оказва помощ с ръцете си и да майстори към този момент няколко години “:

„ Като видях какъв възторг се хвърля още първоначално като вършиха двора, като почистваха. Първите неща те ме възпламениха, то от вътрешната страна ти идва, или го имаш или го нямаш ".

Всеки етаж е с обособена концепция. На първия е най-новата зала за демонстрации. Следват етажът за рехабилитация и този, на който отсядат хора от страната. Най-често идват в София на прегледи и съчетават идването си с посещаване на Центъра.

Най-голяма потребност има от човещина, споделя Светослав:

„ Понякога е нужно някой да ти протегне една другарска ръка, да те изчака, а не да бърза да те сгази. Трябва да сложим някъде там чертата и да кажем, би трябвало да променим всичко, всичко, което потегля от нас “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР