Носителят на рекорд за скорост с реактивен велосипед Франсоа Жиси

...
Носителят на рекорд за скорост с реактивен велосипед Франсоа Жиси
Коментари Харесай

Загина световният рекордьор за скорост с велосипед

Носителят на връх за скорост с реактивен велосипед Франсоа Жиси почина по време на подготовка на остаряла военна писта в О Рен, оповестиха от полицията. Инцидентът е станал сутринта, към осем часа локално време, на някогашната Военновъздушни сили писта Майнхайм 132, на към 40 км южно от Колмар в Алзас, се споделя в известието, съобщи БГНЕС.
36-годишният Жиси е стартирал на пистата рано сутринта, достигайки 300 км/ч, само че секунди по-късно излязъл от пистата и се разрушил с велосипеда си. Въпреки оказаната му здравна помощ, той е умрял от тежките си пострадвания. Жиси е прочут с това, че чупи рекор ди за скорост със самоделно направени машини – така наречен колела – ракети или реактивни колела.
Те работят с пара от топла вода. На 7 ноември 2014 година на писта Кастеле в департамента Вар Франсоа Жиси съумява да доближи скорост от 333 км/ч за 4.8 секунди. След гибелта му е стартирано следствие. Инцидентът е станал на изоставена писта без позволение за потреблението й. Според първите информации четири секунди след старта, той вдигнал 298 км/ч, само че 3 секунди по-късно излязъл от пистата и се разрушил със скорост от към 150 км/ч по незнайна за момента причина, евентуално дупка на трасето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР