Носителят на Кристалния глобус Мартен Фуркад (Франция) спечели спринта на

...
Носителят на Кристалния глобус Мартен Фуркад (Франция) спечели спринта на
Коментари Харесай

Мартен Фуркад с трета победа за сезона и 66-а в кариерата си

Носителят на Кристалния глобус Мартен Фуркад (Франция) завоюва спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон в немския зимен център Оберхоф. Състезанието се организира при непрестанен дъжд.

Фуркад повали всичките 10 цели и измина трасето за 25:03.3 минути. Така той записа трета победа за сезона и общо 66-а в кариерата си за Световната купа.

Двама норвежци допълниха призовата тройка. Втори приключи Емил Хегле Свендсен, който също беше без неточност в стрелбата и остана на 8.1 секунди след спечелилия.

Йоханес Тингес Бьо остана трети на 10.2 секунди с две пропуснати цели.

" Не съм благополучен от изискванията на пистата през днешния ден, само че съм удовлетворен от представянето си ", сподели Фуркад.

Четирима българи участваха в надпреварата. С най-предно класиране е Антон Синапов, който раздели 34-о място с германеца Зимон Шемп. Българинът направи една неточност в стрелбата и остана на 1:49.7 минута зад спечелилия.

Владимир Илиев е 59-и с пет пропуснати цели и на 2:33.7 от спечелилия, Димитър Герджиков е 82-и с три неточности и на 3:22.6 минути, а Михаил Клечеров остана 91-и от 103 приключили с два пропуща и пасив от 3:48.2 минути.

Синапов и Илиев се класираха за утрешното гонене.

Мартен Фуркад е водач в генералното класиране за Световната купа с 492 точки, следван от Йоханес Тингнес Бьо с 460 точки и Яков Фак (Словения) с 342 точки. В събота в Оберхоф следва гонене за мъже и дами.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР