Носителят на европейската титла по бокс в полутежка категория Тервел

...
Носителят на европейската титла по бокс в полутежка категория Тервел
Коментари Харесай

Тервел Пулев очи в очи с Рой Джоунс-младши на рождения му ден

Носителят на европейската купа по бокс в полутежка категория Тервел Пулев може да се похвали, че е правил нещо, което малко на брой са успявали - да честити персонално рождения ден на същинска легенда в неговия спорт. Българинът сега е в Съединени американски щати, където тренира интензивно за идващите провокации, а ентусиазъм черпи и от инцидентните срещи в залата с Рой Джоунс-младши и Мани Пакиао.

В обществените мрежи по-малкият брат Пулев се похвали, че е имал опция персонално да честити 50-ия рожден ден на Джоунс. Легендарният боксьор от 90-те години на ХХ век, който приключи дефинитивно кариерата си преди година, гостува в залата, в която Тервел тренира. Джуниър, както е прякорът на Рой Джоунс, е бил собственик на 4 международни трофеи в 4 разнообразни категории (средна категория, супер междинна, полутежка и тежка категория). Като дилетант пък печели сребърен орден от олимипйските игри в Сеул през 1988 година Журналистите в Америка неслучайно го назовават " Боксьора на десетилетието ".

Снимка: Фейсбук

Тервел съумя да стисне ръката и на друга легенда - филипинеца Мани Пакиао. Преди година той съумя да завоюва купата в полусредна категория на Световната боксова асоциация (WBA), макар че към този момент е на 40 години. На 19 януари за Пакиао следва отбрана на пояса, като откритата подготовка преди дуела му с Ейдриън Броунър се организира в същата зала, в която Пулев тренира.

" Две митове, които усетих като двама смирени и земни индивида! ", написа Тервел в обществените мрежи за срещата си с Джоунс и Пакиао.
За достойнството на семейството Пулеви Портрет на Венко Пулев гледа строго братята от стената на аскетичния им офис в боксовата академия
Тервел, който е непобеден на професионалния кръг (12 победи, 11 с нокаут), тренира в Лас Вегас под строгия взор на експертите от " Топ Ранг " - промоутърската компания, с която Кубрат Пулев подписа контракт в края на 2018 година Очаква се Кобрата също да стартира занимания оттатък Океана след няколко дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР