Носенето на предпазни маски за лице на открити обществени места

...
Носенето на предпазни маски за лице на открити обществени места
Коментари Харесай

Маските на открито при струпване на хора стават задължителни в Пернишка област

Носенето на защитни маски за лице на открити публични места при скупчване на хора става наложително в Пернишка област, заяви РЗИ. Мярката е наложена със заповед на шефа на Инспекцията доктор Александър Златанов и ще бъде в действие до 26 март.

Учениците от 5-ти до 12-ти клас в община Перник минават на онлайн образование, а плановите интервенции в най-голямото здравно заведение - МБАЛ " Рахила Ангелова ", стопират.

Регламентирано е условие в заведенията за публично хранене сред столовете към обособените маси да има разстояние от не по-малко от 2 м, на маса да се позволяват не повече от 6 клиенти. Посещенията в заведенията ще бъдат лимитирани до 23.00 ч.

В огромните магазини за хранителни артикули допустимият брой гости в обекта да бъде не повече от 1 човек на 4 кв. м от комерсиалната повърхност, подрежда също РЗИ.

В рамките на предизборната акция при провеждането на срещите и мероприятията на закрито в зала да се употребява 30 на 100 от потенциала на помещението, гласи заповедта. При срещи и мероприятия навън наложително да се съблюдава отдалеченост от 1.5 м.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР