Носенето на предпазна маска в оживени открити пространства вече е

...
Носенето на предпазна маска в оживени открити пространства вече е
Коментари Харесай

Маските на открито задължителни в половин Румъния

Носенето на защитна маска в оживени открити пространства към този момент е наложително в над 20 от общо 41-те окръга на Румъния, откакто държавното управление упълномощи окръжните комитети за изключителни обстановки да вземат решение по кое време и къде да ползват спомагателни ограничавания в рамите на продължаващото положение на паника в страната, оповестява " Медиафакс ".

Задължително носене на маска навън е въведено досега в следните окръзи: Арад, Арджеш, Ботошани, Брашов, Бузъу, Констанца, Дъмбовица, Долж, Галац, Гюргево, Горж, Хунедоара, Яш, Прахова, Сату Маре, Сибиу, Телеорман, Тимиш, Вълча и Вранча. В окръг Кълъраш тази мярка е единствено целесъобразна.

На морето маската е наложителна във всички курорти в часовия период сред 18.00 и 24.00 часа по крайбрежните алеи и пешеходните зони. Освен това в целия окръг Констанца заведенията и клубовете навън би трябвало да бъдат затворени сред 23.00 и 06.00 часа.

Липсата на маска в открити пространства като пазари и борси, туристически обекти, автобусни спирки, гари и автогари в съотвените окръзи може да се глоби с санкции сред 500 и 2500 леи (еврото се разменя за 4,85 леи), като същите наказания са планувани и за неносене на маска в закрити пространства, търговски обекти или в публичния превоз, което е наложително в цялата страна.

Румъния регистрира лек спад на новозаразените с ковид през днешния ден, като за първи път от 13 дни са регистрирани под 1000 нови случая, отбелязва уеб сайтът " Зиаре ".

През последното денонощие са доказани 823 нови случая при направени 8045 теста. Тези данни обаче не дават мотив за утешение, отбелязва уеб сайтът, като показва, че броят на дейните случаи е над 19 000, а в интензивни отделения сега се лекуват 419 пациенти.

Общият брой на доказаните случаи в страната е над 54 000, а жертвите набъбнаха до 2432, като 19 души починаха през последното денонощие.

фото ЕПА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР