„Носенето на маски може да намали до 30% честотата на

...
„Носенето на маски може да намали до 30% честотата на
Коментари Харесай

Колко точно ни спасяват маските от COVID-19?

„ Носенето на маски може да понижи до 30% честотата на новозаразените. Това са изводите на разбор, изработен в Канада от българин. Мерките, които ги има, са задоволителни. Трябва да бъдем рационални, с цел да ги съблюдаваме, защото това ще разреши да понижим скоростта на разпространение”, съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев пред Нова телевизия.

Той показа, че сходно на проф. Асен Балтов, през главата му е минавала мисълта, че коронавирусът е основан в лабораторни условия. Вчера шефът на Пирогов сподели, че вирусът му се вижда "тунингован ".

„ Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променим. Дали е лабораторен вирус, или не, не можем да го променим. Можем да променим нашето държание – да вървим повече с маски, да съблюдаваме отдалеченост и да си мием повече ръцете. Тези неща са в границите на това, което всеки един от нас може да направи. Вместо да приказваме за неща, за които не знаем или не можем да променим”, моли пулмологът.

„ За голямо страдание към този момент имаме четирицифрена численост на новооткрити. Добрата вест е, че процентът от тези, които влизат в болница от тази численост, е по-нисък, защото главната част на разпространяването е през учебните заведения, където има по-млади хора. Общата численост обаче е доста притеснителна”, сподели Симидчиев.

Той показа, че в Министерство на вътрешните работи болница ситуацията е по-спокойна, защото лечебното заведение е ведомствено. Той изрази голяма признателност към екипите, които се борят с ковид, за прецизното съблюдаване на протоколите.

„ От февруари до момента опознахме по-добре вируса. Имаме протоколи, с които го лекуваме доста по-ефективно, заради което, макар че има повече бройки, част от хората не стигат до лечебни заведения. Трябва ни повече време, с цел да изследваме и въздействието на новите лекарства и имунизациите, за които се надяваме да могат да работят”, добави Симидчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР