Норвежкият национален отбор по ски бягане отказа участие във веригата

...
Норвежкият национален отбор по ски бягане отказа участие във веригата
Коментари Харесай

Норвегия отказа участие в Тур дьо Ски заради пандемията от коронавирус

Норвежкият народен тим по ски тичане отхвърли присъединяване във веригата " Тур дьо Ски " заради риск от заразяване с ковид, оповестиха от норвежката ски асоциация. По-рано националните тимове на Норвегия, Швеция и Финландия желаеха от уредниците на " Тур дьо Ски " да съкратят спортната стратегия поради пандемията от ковид. Международната федерация по ски (ФИС) отхвърли тази молба.

" Рискът от заразяване по отношение на пътуването не се е трансформирал доста от предходните прогнози ", сподели Ейстейн Андерсен, началник на медицинския отдел на Норвежката ски асоциация.

FIS Rejects Scandinavian Calls For Changes to Tour de Ski amid Covid-19 concerns.

The calls come from the powerhouses of Nordic skiing - Norway, Finland and Sweden
— PlanetSKI Snow News (@planetski) " Здравето на спортистите и треньорския щаб е приоритет за нас. Рискът заразяване на тима с КОВИД-19 най-вече въздейства върху решението да не участваме на " Тур дьо Ски ". Основната цел на отбора през този сезон е Световното състезание в Оберстдорф ", съобщи Еспен Бьорвиг, управител на норвежкия народен тим по ски.

Стартът на " Тур дьо Ски " е плануван за 1 януари, а многодневното съревнование ще се състои от осем старта. По-рано националните тимове на Норвегия, Швеция и Финландия отхвърлиха да вземат участие в декемврийските кръгове от Световната купа поради пандемията от ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР