Норвежецът Йоханес Клаебо, който е лидер за Световната купа, спечели

...
Норвежецът Йоханес Клаебо, който е лидер за Световната купа, спечели
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо с убедителна титла в спринта

Норвежецът Йоханес Клаебо, който е водач за Световната купа, завоюва по безапелационен метод олимпийската купа в спринта при мъжетев ПьонгЧанг 2018.

Клаебо поведе по средата на дистанцията, откъсна се и не остави никакви подозрения, че ще завоюва олимпийското злато, откакто измина дистанцията за 3:05.75 минути.

21-годишният норвежец, прочут с прозвището Кометата, финишира безапелационно първи във финала и стана най-младият олимпийски първенец в мъжкото ски-бягане. До момента най-младият отличник на Олимпиада в ски-бягането беше шведът Гунде Сван на 22-годишна възраст в 15-те километра през 1984 година в Сараево.

Клаебо, който има 9 победи за Световната купа през този сезон, нападна мощно на последното нанагорнище по 1,4-километрово трасе и с безапелационна преднина победи с първата си олимпийска купа.

Значително по-оспорвана бе борбата за второто място, която бе решена след фотофиниш. Със среброто се окичи Федерико Пелегрино от Италия на 1,34 секунди след спечелилия. Руснакът Александър Болшунов финишира 2 стотни след италианеца и остана с бронза. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР