Норвегия, Великобритания и Европейският съюз постигнаха тристранна сделка относно ограниченията

...
Норвегия, Великобритания и Европейският съюз постигнаха тристранна сделка относно ограниченията
Коментари Харесай

Великобритания, Норвегия и ЕС се споразумяха за риболовните квоти в Северно море



Норвегия, Англия и Европейският съюз реализираха тристранна договорка по отношение на рестриктивните мерки на улова посредством взаимно ръководство на рибните ресурси в Северно море след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, оповестиха във вторник трите страни, оповестява Ройтерс.

Новата тристранна договорка, обхващаща общите квоти за лов на риба на атлантическа тресчица, пикша (вид треска), писия, херинга и сайда, е първата стъпка към преустановяване на законния безпорядък в основните риболовни води на Северно море, откогато Англия публични напусна Европейски Съюз на 31-ви декември 2020 година

Британският министър на рибарството Виктория Прентис съобщи, че до момента в който новият контракт обгръща общите риболовни квоти за Северно море, са в ход и двустранни договаряния с Европейски Съюз, Норвегия и Фарьорските острови за потвърждаване на договореностите за достъп и обмена на квоти за риба.

" Сключването на тези договаряния е още един основен крайъгълен камък за Обединеното кралство, защото работим за стабилно ръководство на рибарството и в интерес на нашата промишленост “, сподели Прентис.

Достъпът до риболовни води беше основен проблем в комерсиалните Брекзит договаряния през предходната година, който беше дефинитивно организиран със съглашение, позволяващо на риболовните лодки на Европейски Съюз да продължат да ловят в морските води на Обединеното кралство още няколко години.

Британски, датски, немски, шведски и френски кораби ловят риба в норвежката част на Северно море, където се намират едни от най-богатите риболовни ресурси в Европа, припомня Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР