Нормалният живот в Северна Корея е невъзможен според всички доклади,

...
Нормалният живот в Северна Корея е невъзможен според всички доклади,
Коментари Харесай

Йонми Парк: Затворите в Северна Корея са еквивалент на Холокоста

Нормалният живот в Северна Корея е неосъществим съгласно всички отчети, само че в реалност пандизите водят на едно ново, още по-адскониво.

29-годишната Йонми Парк бяга от Северна Корея като тийнейджърка истава жертва на трафик на хора в Китай.През 2014 година тя е една от едва200-те севернокорейци, които живеят в Съединените щатии от предходната година е американска гражданка.

Кредит:Йонми Парк

След като татко й е задържан и наказан на тежък труд за закононарушението търговия със сушена риба, захар и метали, животът на семейство Парк в Северна Корея се утежнява още повече.Накрая всички те възнамеряват бягството си.

" Какво еизживял вашият татко в севернокорейския затворнически лагер? ", пита я клиничният психолог Джордан Петерсън, бъркайки в раната й.

" Мястото, където бе пратен татко ми, беше затворнически лагер, където третират пандизчиите като животни. Условията са като в Холокост. През 2014 година Организация на обединените нации организира тригодишно следствие и единственият аналог, който откриха в историята, е Холокостът ", съобщи тя.

- Казват, че към 200 000. Много от тях умират в границите на три месеца от постъпването си там,така че е доста мъчно тези цифри да се конкретизират, това е най-секретната страна в света ", показа Парк.

След години на насилствен рабски труд, към момента тийнейджърка, Парк най-сетне съумява да се освободи и да пътува през пустинята Гоби до Монголия благодарение на християнски мисионери.Оттам тя отива в Южна Корея, където намираубежище и получавагражданство.

Седем години след първата им разлъка, Парк се събирас по-голямата си сестра, само че двете схващат, че татко им е умрял малко откакто Парк съумяла да избяга в Китай.

Загубата му, разкрива Парк, я е предиздвикала да „ крачи в един друг живот: подобен, отдаден на човешките права и подобряването на живота на хората, страдащи от робия.Живот със смисъл.Живот, с който татко ми би се гордял. “

Когато Парк била младо момиче, майка й й споделила, че най-опасното нещо в тялото й е езикът й и я предизвестила, че в случай че каже неверно нещо или обиди режима, фамилията й може да бъде хвърлено в пандиза или даже екзекутирано.

В Северна Корея, споделя Парк, държавното управление разделя жителите на 51 съсловия въз основа на това дали кръвта им е „ опетнена “, тъй като техните предшественици са били „ подтиснически “ притежатели на земя.

„ Така режимът раздели хората.Това, което човек прави, няма значение.Всичко е обвързвано с вашите предшественици и колектива “, обяснитя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР