Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър- председател Мария Габриел се срещна

...
Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър- председател Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

ИСКРИ! БСП и ГЕРБ-СДС очи в очи. Свиленски нападна Мария Габриел, тя го постави на място

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър- ръководител Мария Габриел се срещна с представители на Българска социалистическа партия в Народното събрание. На срещата Корнелия Нинова не пристигна.
„ Искам да стартира на първо време с това да ви благодаря. За мен е чест, през днешния ден дружно с вас, да изведем на напред във времето въпроса, че България има потребност от работещо държавно управление “, стартира Габриел.
Тя съобщи, че през днешния ден била с екипа си на тази среща. И още веднъж повтори думата разговор, с която стартира всичките си срещи и изяви. Изтъкна, че на България й е належащо държавно управление.
Мария Габриел като автомат препотрети задачите пред възможното нейно държавно управление. Иначе, тя още веднъж заприказва за това България да има нужния престиж в Европа, а решенията за нашето бъдеще, да се взимат у нас.
„ Тук посланието е доста ясно, приемането на главните закони, механизъм за следствие на основния прокурор, промяна и делене на КОНПИ, можем да продължим и по-далеч, говорейки си в този подтекст, и конституционна промяна “, продължи да преповтаря заучените текстове.
И за трети път през днешния ден съобщи, че първото нещо, което ще направи правосъдният министър в един кабинет с министър председател Мария Габриел, ще е да бъде импортирано искане за предварителното освобождение на основния прокурор. Пред Българска социалистическа партия обаче тя не сподели формулата, с която взриви обществеността през днешния ден – разтегливото разбиране уронване престижа на правосъдната власт.
„ Няма да бъдат рязани обществени заплащания “, заигра се със социалистите тя.
С досаден звук, Мария Габриел изрецитира своите точки от програмата и целите си. Водород, степ центрове в учебни заведения, инкубатори в университетите
„ Искам да изкажа оскърбление, по тази причина, че не одобряваме метода, по който беше избрана кандидатурата за министър председател. Отсъствието и на госпожа Нинова, и на господин Борисов, слага въпросите по какъв начин вие виждате съставянето на държавно управление. Вие водите диалог с всички парламентарни групи. В рамките на обществото не е ясно повече от месец кой е проект А и какъв кабинет търсите от ГЕРБ – държавно управление с Политическа партия, с политически специалисти, с поддръжка от други парламентарни сили, експертен, партиен, надпартиен “, стартира остро Георги Свиленски.
С досаден звук, Мария Габриел изрецитира своите точки от програмата и целите си. Водород, степ центрове в учебни заведения, инкубатори в университетите
„ Искам да изкажа оскърбление, по тази причина, че не одобряваме метода, по който беше избрана кандидатурата за министър председател. Отсъствието и на госпожа Нинова, и на господин Борисов, слага въпросите по какъв начин вие виждате съставянето на държавно управление. Вие водите диалог с всички парламентарни групи. В рамките на обществото не е ясно повече от месец кой е проект А и какъв кабинет търсите от ГЕРБ държавно управление с Политическа партия, с политически специалисти, с поддръжка от други парламентарни сили, експертен, партиен, надпартиен, стартира остро Георги Свиленски.
Социалистът се оплака, че никой не се интересувал от програмата на Българска социалистическа партия. Каза, че социалистите видели програмата на ГЕРБ, за развлечение получили програмата на Демократична България, само че тяхната никой не се интересувал.
„ Не се приказва нищо за цените, инфлацията казахте го пред нас, не пред другите “, продължи Свиленски с офанзивата си.
„ Очакваме ясно да кажете какво болшинство очаквате да ви поддържа, продължавате ли с диалозите всичко с всички. Това няма да стане “, удари по масата той.
„ Празните кутийки да ги оставим на господин Борисов да се забавлява “, акцентира Георги Свиленски.
Габриел отговори, че в цялото му изявление, личало по какъв начин да бъдат запълнени тези кутийки.
„ Какво държавно управление желая? Проевропейско, с явен профил на хора, които поддържат целите, към които сме се обединили. В момента посоченият претендент за министър председател е Мария Габриел “, самоуверено съобщи тя, като началото на отговора й, застъпи думите на Георги Свиленски, с което сподели, че не е удовлетворена от това, което е чула.
„ Не споделих на никое място, че би трябвало да се пълнят квадратчетата “, опонира й Свиленски, а по-късно публицистите бяха помолени да изоставен залата и срещата да продължи при закрити врата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР