Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша

...
Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша
Коментари Харесай

БСП: Номинацията на Данаил Кирилов е тест за търпимостта на хората

Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правораздаването е неприятна вест. Тя е толкоз скандална и неуместна, че граничи с провокация. Провокация към публичното мнение, към юридическата общественост, като такава. Сякаш се пробват да тестват до къде може да стигне търпението на българските жители. За нас това самообладание е изчерпано. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Крум Зарков на конференция в централата на партията.

"Това е явен знак, че държавното управление няма нито концепция, нито предпочитание да преодолее проблемите пред българската правосъдна система и да подсигурява на жителите ни обикновена правдивост. Данаил Кирилов не може да бъде поръчител за качествена правосъдна промяна. Всъщност той е тъкмо противоположното. Последните две години той показва всички неприятни практики на законодателството, които човек може да си показа – тъпчене на правилника, на всички правила за социална разискване, налагане на мнение, некадърност да чуе какъвто и да е друг мотив, даже и от специалисти “, разяснява Зарков.

Според него Кирилов има съвсем нечовешка целенасоченост да извършва всяка волност на своите политически опекуни.

„ Тази целенасоченост го вкарваше съвсем непрестанно в бутафорни обстановки, в които един ден уверено твърдеше едно, на идващия ден още по-убедено защитаваше противоположната обстановка “, сподели още депутатът и изясни, че през днешния ден министър председателят го номинира, като му дава задача да направи по този начин, че общинските съветници да бъдат в обсега на прословутия антикорупционен закон.

„ Именно господин Кирилов е вносителят на предложенията, с които общинските съветници се изваждат от този обсег. Той го направи на два пъти – един път предходната година, когато удължиха периода за приложение на закона във връзка с общинските съветници, и повторно, когато преди месеци вкара законопроект, с който да избави общинските съветници от тези инспекции. Аз не мога да се сетя за законодателен скандал в последните две години, в които Данаил Кирилов да не е персонално забъркан “, безапелационен е Крум Зарков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР