Номинациите за Наградата на Шумен в системата на образованието и

...
Номинациите за Наградата на Шумен в системата на образованието и
Коментари Харесай

В Шумен определиха носителите на наградите за образование и наука

Номинациите за „ Наградата на Шумен в системата на образованието и науката “ за 2021 година бяха гласувани от Постоянната комисия по култура, обучение и просвета към Общинския съвет.

На съвещанието участваха 5 от общо 6 членове на комисията. Всички оферти за носители на премиите бяха подкрепени с цялостно единогласие от членовете на просветната комисия.

В категорията „ Ученик на годината в филантропичната и природоматематическата област “ премията ще получи Даниел Койнов, възпитаник от IX Б клас в ППМГ „ Нанчо Попович “.

В категорията „ Студент в региона на естествените, математическите и механически науки “ изборът е за курсант старши сержант Иван Радев, учащ се във Факултета „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ към НВУ „ Васил Левски “.

В категорията „ Студент в региона на филантропичните и педагогическите науки “ ще бъде отличена Зийнеб Ахмед, студентка във втори курс по специалността „ Приложна филология “ в ШУ „ Еп. К. Преславски “.

В категорията „ Учител на годината в начален стадий на обучение “ комисията реши наградата да отиде при Емилия Луладжиева, старши преподавател в III ОУ „ Димитър Благоев “.

В категорията „ Директор/заместник-директор на детска градина “ за притежател на премията беше определена Капка Събева, зам.-директор на ДГ „ Братя Грим “.

В категорията „ Преподавател във висше училище/научен служащ за принос в областта на филантропичните науки, педагогическите науки, обществени, икономически и правни науки, изкуства “ с премията ще бъде почетен проф. Валери Чакалов, учител в ШУ „ Еп. К. Преславски “.

В категорията „ Студентска групировка “ ще бъде отличен тимът по тенис на маса на ШУ „ Еп. Константин Преславски “.

Комисията гласоподава в категорията „ Педагогически колектив в системата на предучилищното обучение “ премията да получи екипът на ДГ „ Конче Вихрогонче “.

В категорията „ Академичен и научно-изследователски колектив от системата на висшето обучение “ наградата е за Шуменския филиал на Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна.

Утвърдените номинации от Постоянната комисия по култура, обучение и просвета ще бъдат гласувани на идната сесия на Общинския съвет на 28 април.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР