Нокаут за македонската дипломация нарече евентуалното предложение на френското председателство,

...
Нокаут за македонската дипломация нарече евентуалното предложение на френското председателство,
Коментари Харесай

Мицкоски: Исканията на София означават българизация на РСМ

" Нокаут за македонската дипломация " назова възможното предложение на френското председателство, в случай че то значи включването на българските претенции в преговорната рамка, ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в изявление за македонската телевизия Канал 5.

" Това е типичен нокаут. За мен още по-голям нокаут е лицемерна политика. Защото през днешния ден слушам, че до момента в който Република Северна Македония, като страна кандидатка за участие в Европейски Съюз, е изнудвана, чух позиция, че Украйна заслужава статут на кандидатка за участие. През 1999 година (Република Северна) Македония беше добър хазаин на стотици хиляди натовски войски, на северната ни граница се водеше война и тогава никой не ни сподели, че можем да станем членове на НАТО.

(Република Северна) Македония имаше вътрешен спор, тогава още веднъж никой не ни сподели, че от на следващия ден ставаме кандидат-членка за Европейски Съюз, а чакахме до 2005 година, а през 2008 година още веднъж бяхме изнудвани и трябваше  да сменим името си.  Работихме, с цел да реализираме този статут на претендент за участие в Европейски Съюз ", сподели Мицкоски.

Той повтори тезата си, че българските претенции означават  " българизация на Северна Македония или страната в никакъв случай няма да стане част от Европейски Съюз ". По думите му, в случай че предлагането е такова, той не  би желал страната да се причислява към Европейски Съюз.

" Какво прави дипломацията? Ако не знаят какво тъкмо е предлагането, какво вършат? Казват, че в случай че двустранен проблем влезе в преговорната рамка това щяло да бъде казус, а по какъв начин Украйна ще бъде претендент за Европейски Съюз, като е във война? ", попита Мицкоски и добави, че съжалява за това, което се случва в Украйна, само че съжалява и за това,  което става в Република Северна Македония.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР