Ноември ще е критичен. Това предупреди топ математикът проф. Николай

...
Ноември ще е критичен. Това предупреди топ математикът проф. Николай
Коментари Харесай

Топ математик алармира: Ноември ще е критичен

Ноември ще е сериозен. Това предизвести топ математикът проф. Николай Витанов, който прави математическите модели за разпространяването на ковид у нас. През ноември се усъвършенстват изискванията за разпространяването на такива вируси. Трябва да се стегнем. После идва декември, ваканции, хората не излизат толкоз. Няма нищо ужасно тогава, сподели проф. Витанов пред Нова тв.

Според него това, което се очертавало като неприятен вид за септември, ще е положителният за октомври. " Ние към момента се намираме в по-спокойна конюнктура, която ще се задържи и при започване на октомври месец ", счита Витанов.

" Влизаме с към 30 случаи на инфектирани възпитаници от система, която е със 700 000 ученика и десетки хиляди учители. Това е нищо. Ако ограниченията се съблюдават, както до момента, се движим по най-хубавия вид. В подобен случай не се чака нищо трагично ", съобщи математикът. И сподели, че след Деня на независимостта ще каже вероятните сюжети за развиване на болестта.

" В последно време имаме малко случаи и е допустимо смъртността у нас да намалее. Към края на октомври ще наближим 1000 умряли и това е обикновено ", счита той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР