Нивата на безработица сред студентите нараства.Това показва последният рейтинг на

...
Нивата на безработица сред студентите нараства.Това показва последният рейтинг на
Коментари Харесай

Важно за студентите! Кои специалности ще им напълнят джоба?

Нивата на безработица измежду студентите нараства.

Това демонстрира последният рейтинг на университетите у нас. До дни близо 50 000 дванадесетокласници ще влязат в борбата за място във висшите учебни заведения у нас. В същото време бизнесът продължава да оповестява за дефицит на експерти в разнообразни сфери, предава NOVA.
-->
На прага на новата кандидатстудентска акция - кои са най-търсените фрагменти и в кои специалности студентите получават най-високи заплати, откакто завършат?

За зрелостника Мартин Каменов от София изборът е изработен - да учи архитектура в България. „ Още от дребен имам полза към чертежите. Това ми е детската фантазия ”, споделя младежът.

За тези, които са решили да продължат образованието си у нас, опциите са доста. В страната има 52 университета, които се борят за вниманието им. А добре определеното висше учебно заведение е ключът към сполучливата професионална реализация, споделят от бизнеса.

Ако през 2021 година без работа са били 3.5% от дипломираните, година по-късно делът им пада до 2 на 100. „ При специалности като медицина, металургия, военно дело и инженерство реализацията е съвсем на 100% ”, изясни Георги Първанов от Българската асоциация за ръководство на хора.

Почти всички студенти, които приключват тези специалности, се осъществят на пазара на труда. Безработицата измежду тях е под 1%. Най-висока пък е тя при дипломираните в направление „ Социални действия ”. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР