Нито фалшивите референдуми, нито хибридната мобилизация ще променят нещо. Русия

...
Нито фалшивите референдуми, нито хибридната мобилизация ще променят нещо. Русия
Коментари Харесай

Киев: Фалшивите референдуми, които окупаторите искат да произведат, няма да променят нищо

" Нито подправените " референдуми ", нито хибридната " готовност " ще трансформират нещо. Русия е и остава страна агресор, нелегално окупираща част от украинската земя. Украйна има цялостното право да освобождава своите територии и отсега нататък ще ги освобождава, каквото и да приказват в Русия ", сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от организация Укринформ.

По-рано през днешния ден беше обявено, че проруските управляващи на самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР) са взели решение за производство на референдуми за присъединение към Русия. Руските медии оповестяват също, че в завзетите от Русия територии на Херсонска и Запорожка област на Украйна окупационните администрации считат също да провеждат " референдуми за присъединение към Руската федерация ". Предвидено е те да се състоят от 23 до 27 септември, оповестява уеб сайтът " Медуза ", цитирайки два източника, близки до администрацията на съветския президент.

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин сподели през днешния ден, че долната камара на съветския парламент ще поддържа влизането на ДНР и ЛНР в състава на страната.

Обявяването на " референдумите " става на фона на контраатака на украинската войска, приключила с освобождението на завладените от съветските войски територии в Харковска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР